Bolig tagdækning materialetyper

February 18

Bolig tagdækning materialetyper

Asfalt, træ, metal, ler og skifer er almindeligt anvendte materialer på bolig tagene. Flere faktorer skal overvejes når de beslutter, hvilken type tagmateriale at bruge. Ud over omkostningerne, bør husejere finde ud hvor holdbar tagmateriale er, hvor længe det vil vare, hvordan vejr og insekter vil påvirke det og hvor meget indsats vil det kræve for at opretholde.

Asfalt

Asfalt helvedesild er mest almindeligt anvendte tagmaterialer, fordi de er overkommelige, holdbare og kommer i mange forskellige farver. De tilpasser sig de fleste klimaer og kan vare 20 år eller mere. Asfalt helvedesild kommer i fire typer: enkelt stykke, strimler, lamineret og sikringsanlæg. Problemer med asfalt helvedesild omfatter UV-ray skader, som kan forårsage revner og fading, og skade som følge af pludselige ændringer i temperatur, som kan også forårsage revner. Derudover er asfalt helvedesild tilbøjelige til algevækst, fugtskader og lækager.

Træ

Træ helvedesild, eller shakes, er kendt for deres rustikke udseende. De er miljøvenlige, energi effektivt og godt isolatorer. Træ helvedesild kommer i mange forskellige størrelser, teksturer og farver, og hver shingle er unikke. På negativsiden, træ helvedesild har brug for mere vedligeholdelse end andre tagmaterialer, og de er sårbare over for rådne, meldug og skimmel.

Skifer

Skifer fliser og helvedesild er holdbart nok til sidste 30 år, selv om denne type tagmateriale ofte varer meget længere. Skifer er brandhæmmende. Insekter får ikke til skifer, og det vil ikke rådner. Begrænsninger til at bruge skifer som tagmateriale er det let i stykker og meget tung. Også, på grund af skifers tyngde, et hus muligvis ekstra strukturstøtte til at forhindre taget fra kollapse.

Ler fliser

Ud over at give et hus, en europæisk eller Middelhavet, ler fliser har mange fordele. De er brandhæmmende og god isolatorer, og de er helt uimodtagelige over for insekter, mug og rådne. De har en lang levetid og kan have en garanti på op til 50 år. Men skader kan hurtigt forkortet levetid af lerklinker. Ler fliser kan knækker let, især når nogen går på dem. Ler fliser er også ret dyrt og meget tung. Hjem med lerklinker vil sandsynligvis har brug for ekstra strukturstøtte til at bære byrden af tunge fliser.

Metal

Metaltag har eksisteret siden 1700-tallet, hvor bygherrer brugt bly, kobber og zink. Kobber bruges stadig, men mest moderne metal tagdækning er lavet af aluminium og stål. Metal tagdækning er holdbart og brandsikre, og det kræver meget lidt vedligeholdelse. Det er også energieffektive, fordi det afspejler varmen og hjælper med at holde et hus køligt. Metal tagdækning kan vare op til 40 år. På den negative side, kan metaltag fryse i koldt vejr. De normalt kræver professionel installation og kan være meget dyrt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com