Boligindretning faktorer

October 12

God indretning afhænger en designer's evne til at anvende centrale designbegreber i en kunstnerisk måde. Enhver design udfordring har mere end en god løsning. Men sjældent nogen designløsning stå alene. Hvert designelement vælges for en bestemt indstilling skal arbejde med alle de andre designelementer for at skabe en harmonisk og æstetisk rum.

Form & funktion

Form, eller form, af et objekt og dets funktion eller formål, bør supplere form og funktion af alle de andre elementer i et space. Bare fordi noget er smuk eller udfører betyder sit formål godt ikke, at det vil være hensigtsmæssigt i hver indstilling. Formålet med en stue kan eksempelvis være for afslapning og underholdende gæster. Alle designelementerne i rummet bør egner sig til dette formål. Møblerne skal være komfortable, attraktive og sat op til at opmuntre nem samtale. Noget, der ikke bidrager til rummets formål bør fjernes fra design-planen.

Rumlige relationer

Et godt design plan kræver, at evaluere de rumlige relationer af alle elementer i et værelse. Hver væg-, vindues- og døren skal måles, og hvert objekt, der vil gå i rummet for at sikre dens korrekt placering. Selv de mindste detaljer såsom placeringen af elektriske afbrydere og forretninger skal anses for placeringen af lamper og andet elektrisk udstyr. Trafikken skal også tages i betragtning når arrangere møbler. Når du er hos butikken, loppemarked eller auktion, måle ethvert objekt, som du overvejer at købe for pladsen. Tid er penge og måle objektet, før det er købt og leveret vil forsikre tid og penge vil ikke blive brugt behandling et afkast.

Lys

Om lyset er naturlig eller kunstig, vil det påvirke hver designelement i et space. Naturligt lys kommer rummet i morgen, ved middagstid eller om aftenen, og fra hvilken retning? Det omfatter sollys og måneskin! Hvordan ændrer farverne som lyset ændrer? Hvilke forholdsregler skal træffes for at beskytte genstande mod UV-stråler? Hvad skygger opstår når kunstigt lys er i brug? Hvad vil være formålet af kunstigt lys---at give en samlet glød, eller for en bestemt opgave som læsning? Hvad watt pære skal bruges en lyserød lampe skygge? Fluorescerende lys passende for et hjem? Der er mange aspekter at overveje før bestemmelse af enhver belysningsløsning til et interiør designprojekt..

Farve, motiv & tekstur

Kort sagt, bør brug af farver og motiv (mønster) være godt planlagt for at skabe visuel interesse og harmoni. Mange farver arbejder godt sammen, såsom farver i samme farve familie, kaldet tilsvarende eller beslægtede farver på farvehjulet, og komplementære farver, der er farver, der er modsat hinanden på farvehjulet. Flere forskellige mønstre kan bruges sammen i et space, så længe de alle indeholder de samme farver. Bruger forskellige teksturer, især med tekstiler som polstring og tæppe, give visuel interesse i et space.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com