Bør jeg kalk jord til at plante agurker?

October 2

Bør jeg kalk jord til at plante agurker?

Som de fleste grøntsager, agurker foretrækker en neutral pH men tåle lidt sure eller svagt basisk jord. Før du tilføjer kalk, som "sweetens" eller hæver pH i jord, foretage en jord test via et kommercielt lab eller Universitet. Hvis jord testresultater viser, at pH-værdien af din jord er over 6,5, ikke tilsætte kalk. Tilsætte kalk til jordbund med en pH-værdi under 6,5 før plantning grøntsager, herunder agurker.

Sure jord

I USA er sure jordbund almindelige i Pacific Northwest og langs østkysten. Når jorden er for syreholdigt, planter kan absorbere for meget aluminium eller kan ikke modtage de næringsstoffer de har brug for. Agurker dyrket i sur jord ofte har hæmmet i deres vækst eller gule blade.

Tilføje kalk

Analysen modtaget med jord testresultater normalt anbefaler passende mængder af kalk for at ændre pH-værdien af din specifikke jord. Generelle retningslinjer er som følger: tilføje 4 til 8 lb. Dolomitsand kalksten pr. 100 kvadratfod af jord for hvert pH skalaintervallet--går fra 5,0 til 6,0, f.eks. Beløb varierer lidt, afhængigt af den jord. Tilføje 4 lb af kalk til sandjord, 6 lb. til lerjord jord og 8 lb. for lerjord hvert andet år. Lime tager tre eller fire måneder til at sænke jord pH, så Spred det i efteråret efter du har høstet, sæsonens grøntsager.

Produkt anbefalinger

Dolomitsand kalksten bruges oftest til at hæve pH-niveau i jord. Det brænde ikke planter og leverer calcium og magnesium til jorden. Kød-og benmel og træ aske også øge jordens pH-værdi, men for meget træ aske kan øge pH for meget, gør jorden for basisk. Brændt kalk hurtigt neutraliserer sure jord men er ætsende og kan brænde planter. Hydratkalk er sikrere, men kan også brænde planter.

Generelle voksende Tips

Medmindre din jord er meget sure, fokus på at forbedre jorden 's generelle tekstur- og frugtbarhed i stedet blot at hæve pH. Tilføje organisk materiale, såsom kompost eller staldgødning, at jorden inden plantning agurker. Vente med at plante agurker, indtil jorden er mindst 50 grader Fahrenheit og alle faren for frost er gået. Lægge sort plast barkflis over jorden før plantning for at holde ukrudt nede og bevare fugt. Holde jorden jævnt fugtig og anvende en afbalanceret gødning, når planterne begynder at producere frugt.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com