Bør porcelæn flise bordplader forsegles?

May 23

Porcelæn fliser er hård, holdbar og attraktive, hvilket gør dem en hyppigt anvendt produkt til flise køkkenborde. Fordi køkkenborde får en høj grad af brugen, som omfatter fødevarer, spild og andet organisk materiale, kan boligejere, der har en porcelæn flise counter spekulerer på, hvis de skal forsegle det for at undgå pletter eller lette en nem oprydning. Svaret på dette spørgsmål ligger i finish og type af porcelæn flise.

Tekstureret eller sten ser porcelæn fliser

Mange porcelæn fliser har fået en tekstureret finish til at hjælpe dem synes mere som stone. Denne tekstur kan variere fra let til tungt afhængigt af producenten. Mens en højt textured flise vil sandsynligvis ikke være installeret på en bordplade, let tekstureret fliser arbejde godt på dette område. Porcelæn fliser med en tekstureret eller sten look finish har et meget lavt vand absorptionshastigheden, hvilket betyder at de er usandsynligt, at absorbere vand eller pletter når installeret på køkkenbordet. Derfor, en sten-look flise skal behandles med en cementmørtel frigivelse før fugning men kræver ikke forsegling til normal køkkenbordet brug.

Poleret og glat overflade porcelæn fliser

Porcelæn fliser, der har en helt flad, glat, finpudsede finish eller en højglans Poleret finish er blevet malet ned under fremstillingsprocessen. Denne slibning udsætter lille, mikroskopiske huller og gruber i overfladen af flisen. Mens porcelæn, selv ikke let absorberer vand og pletter, disse bittesmå overflade gruber og huller kan samle fugt og organiske materialer, som kan misfarve fliser eller gøre dem sværere at rengøre. Derfor skal en poleret eller glat overflade porcelæn flise installeret på en køkken countertop være forseglet med en imprægnering sealer på årsbasis.

Glaseret porcelæn fliser

Glasur er en form for glas, der er smeltet på fliserne ved ekstremt høje temperaturer. Mens mange porcelæn fliser er forlod uglaserede, er der flere stilarter af porcelæn, der har enten en enkelt farve glasur eller et sammenfald af flere tynde strimler eller stippling af glasur. Fordi glasur er faktisk et glas, det er helt vandtæt og vil ikke absorbere vand, organiske materialer eller pletter. En glaseret porcelæn flise installeret på en køkken bordplade kræver derfor ikke nogen yderligere forsegling.

Flise injektionsmørtel

Uanset hvilken type af porcelæn fliser du har installeret på din counter, forsegle injektionsmørtel med en imprægnering sealer på regelmæssig basis for at undgå pletter. Fuger er porøse, selvom flisen, selv er ikke, og det vil absorbere vand og organiske materialer over tid. Hvis porcelæn fliser bruges også kræver forsegling, tætning både flise og injektionsmørtel på én gang med en imprægnering sealer. Hvis porcelæn fliser anvendes ikke kræver forsegling, buff sealer fra overfladen af fliserne der abut injektionsmørtel leddene så hurtigt som muligt, mens sealer er stadig våd. Tillad ikke sealer til tørre på de fliser, der ikke kræver forsegling, da dette kan føre til en uensartet finish.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com