Brændeovne & intervaller i begyndelsen af 1900-tallet

May 16

Brændeovne & intervaller i begyndelsen af 1900-tallet

Moderne gas eller elektrisk køkken brændeovne og intervaller er enkel, ren og nem at bruge. De repræsenterer væsentlige fremskridt i forhold til tidligere modeller, hvilket behov for konstant tendens og brændt ineffektivt. Brug et komfur fra begyndelsen af 1900-tallet var vanskelig og tidskrævende. De fleste ovne af denne periode brændt træ eller kul, med kun et par elektrisk og gas modeller på markedet. Alle kræves meget mere opmærksomhed end en moderne område.

Brændeovne

Brændeovne var mindre almindelig omkring århundredskiftet end de havde været i de sidste hundrede aar, siden Kul brændte varmere og mere effektivt. Men mange brændeovne spænder stadig eksisterede. Lavet af tunge støbejern, havde disse ovne et brændkammer for træ. Ilden opvarmet ovnen og fire til seks brændere. Mange brændeovne havde en separat ovn, kaldet en "hvid ovn," men nogle, ovnen og brændkammeret delte den samme afdeling. Opvarmning ovne, lagt ud til siden, kunne bruges til at varme op rester og varmt brød. Brand i en brændeovn køkken komfur kunne startes før hvert måltid eller lov til at brænde hele dagen. Antikke brændeovne har normalt en lang brændkammer til store stykker brænde.

Kul brændeovne

Kul erstattede gradvist træ som et køkken komfur brændstof, fordi det brændt længere og varmere. De fleste kul køkken brændeovne havde en tyk foring af ildfast inde og en mindre brændkammer end fundet i brændeovne. Også, riste på en kul-afbrænding brændeovne er sat bredere fra hinanden for at give mulighed for mere luftstrøm. Ellers, komfuret ligner en træ-brænder. Ligesom køkkenet brændeovne, var kul brændeovne lavet af støbejern og krævede regelmæssig anvendelse af et stof kaldet komfur polsk eller stoveblack. Dette holdt overfladerne jævnt sort og skinnende, men det blev rodet og ildelugtende gælde. Kul brande brænde varmere end træ brande og normalt måtte ikke gå ud gennem dagen. Et køkken med en kul komfur var normalt meget varmt. Trods øget effekt af kul var det ikke en meget effektiv brændeovn brændsel; omkring 7/8 af brændslets effekt gik op i skorstenen, ifølge PBS.org.

Gas komfurer

De første gas køkken brændeovne blev udviklet i begyndelsen af 1800-tallet, men begynde ikke at udfordre træ og kul til madlavning indtil den sidste del af dette århundrede, da rørledningsført kul og koks gas var fælles for husholdningernes belysning. Disse tidlige brændeovne var lav og firkantede, med en figur svarer til kul eller woodburners, men uden den store brændkammer. Gas komfurer var normalt mindre end mere konventionelle komfurer, og flere af deres overflade forblev cool. De har også reduceret arbejdskraft tendens ilden og transporterer brændstof. Men gas service var ikke tilgængelig på alle steder, og Kulgas var giftige og koster mere end træ eller almindelige kul. Ifølge den National Academy of Engineering blevet gas ovne ikke udbredt indtil fremkomsten af naturgas, som var både sikrere og billigere. Af 1930, amerikanske køkkener indeholdt omkring dobbelt så mange gas intervaller som træ eller kul brændende kakkelovne, ifølge NÆ. Nogle mennesker brugt kombination gas og kul brændere til at holde køkkener køligere om sommeren.

Elektriske komfurer

Mens det tog lang tid for elkomfur at blive populære, fandtes den i det tidlige 20. Ud over belysning og øvrige elapparater inkluderet 1893 World's Fair en elektrisk kogeplade udstilling. Men, mindre end 10 procent af hjem var faktisk wired for elektricitet, og magt var dyrt. Dette gjorde ineffektive tidligt elektriske ovne en farbar vej kun for de meget velhavende. Elektriske ovne var for det meste en nysgerrighed i den første del af århundredet, indtil funktionel ovn termostater og spredning af husstanden ledninger gjorde dem rentabelt for middelklassen køkkener.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com