Brassica Rapa vækst med gødning

August 8

Brassica Rapa vækst med gødning

Medlem af sennep familie og relateret til kål og blomkål, majroe (Brassica rapa) er kulde-hårdfør og nyder sin mest kraftige vækst i efteråret når temperaturerne varierer mellem 40 og 60 grader Fahrenheit. Tilstedeværelsen af gødning er obligatorisk tidligt i perioden vækst af roden.

Brassica Rapa historie

Majroe (Brassica rapa) er en rod fødekilde, der har vokset i Europa og forbrugt af mennesket siden forhistorisk tid. Som det har migreret over hele verden, er majroe også blevet en vigtig fødevareforsyning for husdyrbestand, især ved udvikling af sorter med udsatte rødder, der giver mulighed for lettere græsning af husdyr og reduceret behovet for manden at høste afgrøden for dem. Ordentlig befrugtning giver mulighed for større udbytte af denne afgrøde for både kommercielle og hjem avlere.

Indledende befrugtning

Brassica rapa vækst kræver, at gødning anvendes straks efter såning eller senest tre dage efter såning for at tillade de spæde majroer at nyde en konkurrencemæssig fordel mod væksten af nærliggende ukrudt. Avanceret gartnere skal teste jorden for at bestemme den specifikke type af gødning til at bruge. Majroer foretrækker Sure, lime jordbund med en pH-niveau i op 6.0. Jord med en høj mængde af organisk materiale vil kræve mindre kvælstof-baseret gødning.

Midt i sæsonen befrugtning

Vækst af Brassica rapa forventes at blive forkrøblet--en tilstand kendt som knappede--hvis gødning ikke er til stede i de tidlige stadier af plantens vækst. Dette er fordi majroe vokser hurtigt og kræver en betydelig mængde af næringsstoffer i en kort periode. Tidlige programmer gødning er tilbøjelige til at bevæge sig væk fra forståelse af majroe rødder før den modnes, så ekstra gødning skal leveres senere i løbet af vækstsæsonen.

Gødning kombinationer

Vitalitet af Brassica rapa vil blive forbedret, hvis gartnere benytter en kombination af kemisk og organisk gødning sammen med barkflis. Den kunstgødning leverer den oprindelige energi en ung majroe plante behov, mens organisk gødning tilbyder ernæring i en mere afbalanceret måde i hele vækstsæsonen. Et lag barkflis på toppen af gødningen tilskynder til fastholdelse af fugt i jorden og en ensartet fordeling af ernæring mens også afskrækker væksten af ukrudt.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com