Brune pletter på laurbær

December 29

Brune pletter på laurbær

Prunus Lusitanica er populære Portugal laurel. Det har tykke, skinnende spidse blade og vokser som en stor busk eller lille træ. Portugal laurel er langsommere voksende end cherry laurel og har små hvide blomster efterfulgt af rød eller lilla frugt. Laurel planter ikke har ofte problemer med skadedyr eller sygdomme, men skudt hul sygdom er en fælles svampe lidelse i Prunus slægten. Bakteriel fordærve er et andet problem, som slægten møder.

Bakteriel fordærve

Bakteriel fordærve er en fælles lidelse på Prunus, på både de frugtbærende og dekorative sorter. Det er forårsaget af to forskellige bakterier, der påvirker blade, stængler og stammen af en inficeret plante. Slægten Prunus omfatter abrikoser, kirsebær, blommer og andre frugtbærende træer samt de ikke-frugtsætning sorter som Portugal laurel. Bladene få brun, nekrotisk spotte og træagtige dele af planten græde og bliver klæbrige og klistret med berørte sap. Cankers vises som sår på træet og stilke og grene kan blive girdled af bakterier og dø.

Kontrol af bakteriel fordærve

Fordærve begynder om vinteren Når bakterierne sive ud af sår i træ. Køligt og vådt vejr fremskynder spredning af sygdommen som bakterien transporteres vand til upåvirkede dele af laurel. Sygdommen kan også spredes systemisk inde i planten, hvilket vanskeliggør kontrol. Kobber fungicider hjælpe, hvis der anvendes før problemet er for svær. Beskæring ud ramt dele, oprydning den inficerede dødt træ og blade under anlægget, og desinfektion enhver skæreværktøj mellem bruger synes at give endnu bedre kontrol end kemikalier.

Skudt hul sygdom

Skudt hul er en anden mulig årsag til brune bladpletter. Den indledende præsentation er en rødlig-brun ondt i bladets overflade, som får en gul glorie omkring den. Som sygdommen skrider frem, i midten af spot dør og falder ud, forlader hvad der ligner en kugle hul. Sygdommen er forårsaget af flere bakterier, og det blev for nylig opdaget, at der er en svampe forening så godt. Sygdommen er mest udtalt mid-for sent om sommeren når overhead kunstvanding bruges.

Kontrol af skudt hul sygdom

Kobber fungicider var engang den foretrukne metode men givet lidt kontrol af sygdommen. Mere nylig, nye fungicider har testet at begrænser infektionen. Chlorothalonil, thiophanat-methyl og mancozeb var vellykket forsøg med sprays. Laurbær træer avles for resistens over for sygdommen, og en fuld soleksponering ser ud til at forhindre infektion. Mekanisk oprydning er altid en nyttig når bruges sammen til kemiske preventatives. Den inficerede dødt materiale skal destrueres ordentligt, som bakterierne kan stadig være til stede efter kompostering.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com