Brune pletter på Zinnias

July 6

Brune pletter på Zinnias

Blomstrer i byger af levende farver, tilføje zinnia blomster visuelle interesse for dit hjem haven i cool, varme eller neutrale nuancer herunder lavendel, pink, gul, grøn, rød og hvid. Velegnet til alle amerikanske Institut for landbrug plante hårdførhed zoner, kan disse alsidige planter har problemer, især brune pletter. At yde optimal pleje undgår leaf spot problemer.

Forebyggende pleje

Vokse zinnias i dele af haven tilbyder fuld soleksponering for bedste vækst og farve. Disse årlige eller flerårige blomster trives i fugtig, veldrænet jord, tolerere de fleste jordtyper og dog ikke våde steder. Blomstrer fra maj til September, vokse zinnias enten i jorden eller som en container planter i potter. At fjerne brugte, glansløse blomster fremmer fortsatte bloom.

Problem

Brune pletter på din zinnia planter er sandsynligvis forårsaget af en svampesygdom benævnt leaf spot eller blight sygdom. Forårsaget af svampe patogener af Alternaria arter, denne sygdom er udsædsbåren men undgås nemt i hjemmet haven ved at købe sunde frø og planter fra pålidelige kilder. Denne sygdom optræder typisk i løbet af sommeren, og trives i varmere temperaturer og i høj grad af fugt. En sporadisk spreader, alternaria leaf spot rejser på vind og i vand, let spreder sig til nærliggende planter.

Skader

Alternaria leaf spot eller blight sygdom på zinnias begynder med en udstilling af lilla til rød hued steder. Disse steder er starte cirkulær men ændre til unormal figurer. Centrene for steder vende grå og tan, ofte at deltage i større læsioner. Under ekstreme infektion vises cankers eller områder af døende plantevæv som større brune pletter på alle dele af planten herunder blomster, blade og stængler. Efterhånden som sygdommen skrider frem, væv inden for pletter på bladene ofte falder, forlader huller. Hele zinnia plante kan miste farve, og bladene ofte visne og falde som inficerede stængler dør.

Løsninger

Undgå overhead kunstvanding og holde blade af din zinnias så tør som muligt, da fugt fremmer den svampevækst. Vande med en metode, der farvande jord direkte, såsom drypvanding. Indsamle og ødelægge faldne planterester, der fungerer som en transportør af sygdom i hele din havearbejde plads. For alvorlige problemer, gælde en fungicid med aktive ingrediens mancozeb for kemisk bekæmpelse.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com