Bugs i køkkenhaver

November 2

Bugs i køkkenhaver

Køkkenhaver er modtagelige for angreb af en bred vifte af bugs at fodre på alle dele af planter, vegetabilske og besøg. Skader spænder fra kosmetisk til alvorlig skade, så vænnet sig med hvilke typer af arter at kigge efter og vifte af tegn, der kan synes at holde din vegetabilske haven trives.

Bladlus

Bladlus er små sucking bugs, der lever af grøntsager i din hjem haven ved at suge ud plante væv væsker omtales som sap. Forskellige arter angribe en bred vifte af vegetabilske typer. Sort bladlus, æder f.eks grønne bønner, mens grønne bladlus kigge efter hvidkål som værtsplanter, ifølge Oregon State University forlængelse. Vegetabilske planter kan opleve formindsket vigor, udviklingsmæssige problemer og hæmmet vækst på grund af skadedyrsangreb. Derudover producere bladlus en sukkerholdig stof kaldet honningdug mens de feed, der skaber et ideelt miljø for spiring af en svampeinfektion, kaldet sodede skimmel, ifølge University i Wisconsin-udvidelse. Hvis en sortbrune skimmel vokser på dit anlæg blade, er dette sandsynligvis et tegn på et bladlus angreb. Til kontrol af bladlus i din køkkenhave, frigive naturlige rovdyr som lady biller eller anvende insektdræbende sæbe grundigt til løv som død sker ved kontakt.

Løg Thrips

Løg thrips er meget små insekter, at nå op til en længde på 1/16 tommer, ifølge UMass forlængelse. Fodring på løg samt grøntsager som grønkål og broccoli, thrips vise gul eller sort organer og foder på grøntsager ved piercing gennem hud og sucking plante væsker. Kig efter hvide pletter på løg plante overflader samt krøllede blade, hæmmet vækst og dieback af stilke når thrips er til stede. På brassica planter som broccoli, kigge efter gulnet områder og formindsket sundhed. For kontrol af thrips på grøntsager, gælde en pyrethroid insekticid.

Kartoffel Leafhopper

Kartoffel leafhoppers (Empoasca fabae) er skadedyr til køkkenhaver, primært angriber kartofler, Lucerne, sojabønner og undertiden planter ligesom auberginer og jordskokker, ifølge University of Connecticut IPM. Kartoffel leafhoppers vise trekantede formet organer i en bleg grøn farve; unge nymfer er en levende grønne nuance. Voksen leafhoppers måler ca 1/8 tomme i længden. Kig efter disse vegetabilske haven bugs i løbet af juni, hvor de lever af blade. Under fodring, leafhoppers overføre et giftstof i de anlæg, der forårsager gulfarvning og curling blade samt plante død. For kontrol, frigive naturlige fjender ind i haven, som lady biller, der jage og dræbe leafhoppers.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com