Bunddække planter til en bjergskråning

November 13

Bunddække planter til en bjergskråning

En skrænt eller en bakke, der ikke har bunddække vil i sidste ende lider jorderosion. Planter med trævlede rødder kan hjælpe med at kontrollere jorden. Vinmarker plantet på bunden og langs toppen af bjergsiden eller hældning kan også tilskyndes til at klatre ned og op ad skråningen til at kontrollere erosion og gøre en jorden dækker med sine vinstokke.

Periwinkle

Periwinkle (Vinca større) vokser som en hurtig, aggressiv vinstok. En urteagtige flerårig bunddække, det spreder sig hurtigt. Anlægget står 12 inches i højden og grene falde til root på noderne i jorden og krybe langs. I foråret og sommeren producerer anlægget rigelige tragtformede blomster i nuancer af lavendel. Nogle sorter har hvide blomster eller dyb, mørk lilla. Brogede blade sorter er også tilgængelige.

Når plantning periwinkle, space planter 18 inches fra hinanden og inden for et år en frodig bunddække vil have nået, ifølge Floridata. Anlægget kræver fugtig jord virkelig trives. Planten vokser godt i US Department of Agriculture zoner 7 til 9. Det gror godt i fuld sollys eller dappled skygge.

Krybende enebær

En stedsegrøn bunddække, den krybende enebær (Juniperus horizontalis) står 1 fod høj, men dens krybende grene spredes let passiv 10 fod. De dybe rødder af busk hjælpe med at stabilisere jorderosion på pisterne eller bjergskråninger. I områder med en kold vinter tager de stedsegrønne blade af planten på en lilla nuance, ifølge Floridata. Tvebo, Busk er enten mandlig eller kvindelig. Kvindelige planter producerer mørk blå, bær-lignende kegler. De mandlige planter producerer gul, tør kegler, der er ca 1/4 af en tomme i diameter.

Bunddække trives i fuld sollys i en bred vifte af jordbundsforhold. Det tåler salt spray nær havet godt. Busken trives i US Department of Agriculture zoner 3 til 10.

Liriope

Liriope danner en tæt, knolde rod masse, der hjælper med at stabilisere bjergskråninger og forhindre jorderosion, ifølge Floridata. Det trives på skyggefulde eller solrige steder og hjælper med at undertrykke ukrudt vækst.

Anlægget producerer bånd-lignende blade, der måler op til 18 inches i længden. I foråret og forsommeren producerer anlægget blomst spears af lilla eller hvide blomster. Sorte eller hvide bær er produceret i efteråret.

Liriope spreder sig hurtigt og dækker hurtigt en bjergskråning. Det kræver ingen slåning og meget lidt pleje, når dette er stiftet. Den vokser godt i USDA zoner 7 til 9. Transplantation på ethvert tidspunkt af året med lethed.

Vandrende jøde

Den vandrende jøde (Tradescantia fluminensis) etablerer hurtigt og kan være invasive. Det bidrager til at stabilisere en bjergskråning mod jorderosion, men skal udvises forsigtighed, så planten ikke undslippe dyrkning. Når plantning den vandrende jøde, placere hovedrod bolden i jorden og sprede grene opad på bjergsiden og end anlægget de vandrende jøde planter langs højderyggen af bjergsiden og sprede sine grene nedad. Dette vil tilskynde planter til at vokse opad og nedad til at opnå samlede bjergskråning jorden dækning. Dækker stængler af anlægget let med økologisk jord vil tilskynde dem til at hurtigt tage rod og spredes.

Et tropisk, grønt bunddække, den vandrende Jøde er hårdfør i USDA zoner 9 til 11.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com