Byggevejledning til en rod kælder

July 15

Byggevejledning til en rod kælder

Roden kældre tillade dig at bevare friske grøntsager hele vinterhalvåret. De er bedst bruges til at holde rodfrugter som gulerødder, majroer, kartofler, rødbeder, løg og Pastinakker. Selv bygge en rod kælder kræver nogle investering af tid og penge, er de nyttige og nemme at vedligeholde. De er også mere energieffektive fordi de udnytte jordens naturlige afkøling, befugtning og isolerende egenskaber i stedet for elektriske køling. Du kan bygge en rod kælder i din kælder, eller der er afsat et køligt område i en skrænt eller på din ejendom.

Instruktioner

•Klart en 5-mund af 5-fods gulv-til-loft plads i din kælder nordøstlige hjørne, for kølighed, eller hjørne nærmest sump pumpen for fugtighed. Hvis du ikke har et uopvarmet kælder, grave en 4-mund af 8-fods stykke jord i et skyggefuldt område til 4 fod dybt.

•Brug bordrundsav, skar en af stykkerne af krydsfiner i halve på langs. Derefter skar en af halvdele i halve på langs igen.

•Sæt hullet så at boret, som var det et borehoved. I et andet stykke krydsfiner, bore to 3-tomme huller. Med krydsfiner placeret på langs, centrere et hul otte inches fra toppen af arket, i omkring midten, ved hjælp af et målebånd til at sikre korrekt placering. Placer anden hul otte inches fra bunden, i midten.

•Sæt to 2-af-4s til gulvet og to til loftet i kælderen således at de danner to parallelle firkanter med øverste og nederste kant af de udvendige vægge. Anbringe den øverste planke med negle og nederste planke med byggeri klæbemiddel. Gør 4-tommer sider af plankerne parallelt med de udvendige vægge.

•Anvend en hammer at nagle de to 1-foot 8-fods stykker af krydsfiner skæres i trin 2 til hver side af forsiden af struktur således at der er et to-fods mellemrum mellem dem for root kælder dør. Derefter søm 4-foden af 8-fods brikker af krydsfiner til andre ansigt eller ansigter af din ramme. Sørg for at stykke med de to huller er støder op til ansigtet med døren.

•Køre den rør gennem hver af de to huller i din struktur således at ene ende af røret er inde i kælderen og anden enden når til luften udenfor. Dette vil kræve yderligere grave, medmindre du er ved at opbygge i en kælder og køre dem gennem et vindue. Bruge albue leddene efter behov til at ændre retningen af rørene.

•Sæt ventiler til indendørs enderne af hvert af rørene og skrue dem på plads. Dække de udendørs ender af hver af rør med trådnet.

•Seal alle revner og huller i tænderne ved at sprøjte dem med dåse aerosol isolering. Glem ikke at forsegle omkring rørene, da de træder ind i den root kælderen.

Hæng par parenteser inde i din kælder til at holde wire hylder. Placer hylderne med mellemrum, der giver plads til slags grøntsager, som du ønsker at gemme.

•Anvend en hammer at nagle ene side af døren hængsler til døren. Placer dør inde i krydsfiner rammen og søm anden siden af hængsler til krydsfiner i de steder, hvor hullerne i anden siden af hængslerne falder.

Tips & advarsler

  • Arranger dine grøntsager på hylderne i din root kælder, så solide dem med tykke skind (som søde kartofler, løg og meloner) er på de øverste hylder, hvor luften er varmere, og grøntsager med blødere skind (som roer, gulerødder og regelmæssig kartofler) er på bunden.
  • Din root kælder skal bo 32-40° F, med en luftfugtighed på 85-95 procent. Du kan kontrollere dette ved brug et termometer og et hygrometer og tjekke dem dagligt. Du kan justere temperatur og fugtighed ved at lukke en eller begge af ventiler i din ventilation rør. Hvis det er nødvendigt, tillægger glasfiber isolering i loftet og krydsfiner vægge.

© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com