Calcium i goedninger

February 23

Calcium i goedninger

Calcium er en af de nødvendige næringsstoffer for anlægget udvikling og vækst og er normalt en del af de fleste kommercielle gødning. Det betragtes som en af de væsentlige sekundære eller mikronæringsstoffer. Planter kræver en konstant forsyning, da de ikke gemme overskydende calcium, som muligvis findes i jorden.

Rolle af Calcium

Calcium er ansvarlig for en hensigtsmæssig udvikling af frugt og opbevaring rødder. Det er en del af plantens cellevægge og findes i en balance med kalium og magnesium. En stor mængde af nogen af tre kan forårsage en ubalance i to andre.

Calciummangel

En mangel på tilstrækkeligt calcium i jorden kan kræve afhjælpning ved tilsætning af goedninger, der indeholder calcium. Symptomer på planter, der mangler nok calcium omfatter dem med blad tips, der er gulfarvning eller klorotiske, og dem med unge blade, der vises forvrænget og forkrøblede. Knopper og roden tips kan undlade at korrekt udvikle uden calcium.

Lidelser

En mangel på calcium forårsager flere lidelser, der er let korrigeres ved tilsætning af calcium gødning. Almindelige sygdomme som blossom ende rådne tomater og peberfrugter samt blackheart i selleri skyldes utilstrækkelig calcium niveauer.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com