Camellia busk & hjorte

November 9

Camellia busk & hjorte

Rådyr kan se sød, men de skader, de kan gøre for at omhyggeligt omhåndtagne planter er næppe charmerende. Hvis du vokser kameliaer (Camellia spp.), hjorte har tendens til at undgå disse blomstrende stedsegrønne buske. North Carolina Cooperative udvidelse kategoriserer kameliaer som sjældent beskadiget.

Overvejelser

Selv rådyr ikke favorisere kameliaer, det er vigtigt at bemærke, at ingen planter er 100 procent hjorte-bevis. Sulten, desperate hjorte vil lægge deres præferencer og gnaske på en plante. I foråret, når væksten er mørt og nye, vil hjorte spise næsten enhver plante. De er især delvis til blomsterknopper og frodige planter, der er ofte vandes og befrugtet. Planter, der er ved at blive beskadiget af hjorte, i modsætning til kaniner og gnavere, vil have en strimlet, ujævne udseende.

Landskabspleje

Ændringer i landskabspleje kan hjælpe med at forhindre rådyr problemer. Flytte planter, der fodres regelmæssigt af hjorte tættere til huset og beskytte dem bag et hegn. Overveje vokser planter, som rådyr foretrækker i udkanten af haven, så de vil æde dem, snarere end din camellia busk blomsterknopper. Nogle planter at rådyr som omfatter mælkebøtter (Taraxacum spp.), som vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 9 og Røllike (Achillea millefolium), som vokser i USDA zoner 4 til 8. Rådyr ikke lide planter, der er giftige, stærkt duftende, behårede eller stikkende. Disse typer af planter kan fungere som naturlige barrierer når strategisk plantet.

MYGGELYS

Hvis du har en alvorlig hjorte problem, kan du anvende en kontakt frastødende til din camellia at smage dårligt. Colorado State University anbefaler sprøjtning busk på en tør dag, når temperaturen er over frysepunktet, med en blanding, der er 20 procent æg og 80 procent vand. Det er især vigtigt at dække nye, saftige vækst. For at undgå tilstopning sprøjten, fjerne den hvide membran tilknyttet æggeblomme, før du blande ægget med vand.

Kultur

Kameliaer vokse i USDA zoner 7 til 8, hvor de gør bedst i et beskyttet sted med delvis eller filtreret sollys. Hvis du plantning flere buske, tillade mindst 6 fod af plads. Kameliaer kræver et godt afdrypning jord forbedret generøst med organisk materiale såsom blad skimmel. Lufte og fjern sten fra tunge, ler-baseret jord. Vand kameliaer regelmæssigt i hele vækstsæsonen at sikre bedste vækst og muld dem i foråret med 3 til 4 inches af blad skimmel eller tilhugget bark til at bevare fugten.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com