Canadiske giftige edderkopper

May 21

En almindelig misforståelse er, at edderkopper er insekter. Edderkopper arachnids og er tæt knyttet til mider, tæger og skorpioner. Edderkopper betragtes som rovdyr og generelt bide og tilføre deres bytte venom. Men edderkopper bide sjældent mennesker, og hvis de gør, det er kun, når provokeret.

Edderkopper er fundet over hele verden på alle kontinenter undtagen Antarktis. Tusindvis af arter kan findes i Canada, men meget få anses en sundhedstrussel. Selvom der har været rapporter om brun eneboer edderkopper i Canada, støtter ingen videnskabelige beviser disse påstande fra 2010.

Sort enke edderkop

Af de fem arter af sorte enke edderkopper i Nordamerika, kun to kan findes i Canada: vestlige black widow og nordlige black widow. Vestlige black widow er fundet fra sydlige Saskatchewan, Alberta og British Columbia syd ind i Mexico. Nordlige black widow er fundet fra sydøstlige Canada syd til Florida.

I begge arter, hunnen er en fjerdedel til tre fjerdedele af en tomme i længden. Deres underliv er noget rund og skinnende sort med markeringer på undersiden. Vestlige black widow markeringer er en rødlig-orange, og formet som et timeglas. Nordlige black widow markeringer er enten rødt eller gullig og ligne to farvede trekanter hvis tips ikke røre.

De er Sky væsener, der foretrækker afsides steder såsom rock bunker, væltede træer, stakke af brænde, kældre og garager eller skure.

Black widow venom er en nervegift, der angriber nervesystemet. Bid er ikke altid følte straks, men smerter vil snart udvikle. Bid er sjældent dødelig når straks behandlet; små børn og personer med nedsat immunforsvar er dog større risiko.

Hobo Spider

Hobo edderkoppen kan findes i det sydlige British Columbia. Disse edderkopper er brun i farven med organer ca en halv-tomme lang. Deres underliv er kugleformet. Det er meget vanskeligt at skelne hobo spider fra fælles hus edderkoppen. Kun en arachnologist kan gøre en positiv identifikation af denne art.

Hobo edderkopper er en art af funnel web vævere. Disse edderkopper væve en lagdelt, flad web, der ligner en tragt og venter på deres bytte i denne hule. Denne art er også karakteriseret ved sin evne til at bevæge sig hurtigt.

Hobo edderkop bider menes at være nekrotiske. Fordi rapporteret bider er yderst sjældne, endnu en endelig udtalelse om sagen skal foretages af førende interessen. Hobo edderkop bider bør altid tages alvorligt og behandles omgående.

Gul Sac Spider

Denne art er hjemmehørende i sydvestlige Canada fra British Columbia til det sydlige Alberta. Gul sac edderkopper er relativt små--på størrelse med en nikkel. De har ingen markeringer og er normalt lys gul lysegrøn farve. Medlemmer af denne art bygge et sæklignende, silken rør i blade eller under sten som deres hule.

Ifølge Utah State University, kan disse edderkopper være ansvarlig for mere menneskelige bider end nogen andre edderkopper. Deres bid er ikke ulig af brodden af en hveps eller hornet. Gul sac edderkoppens gift er cytotoksiske, hvilket betyder, at det dræber celle væv. Skade, dog er lokaliseret.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com