Caryopteris biller

January 20

Caryopteris er almindeligt kendt som blå-tåge Spirea. Det er ikke ligefrem et medlem af familien Spirea, men dens blade ligner Spirea. Caryopteris vokser omkring 3 til 4 fod høje og har udseendet af en woody, løvfældende staude, men det dør til jorden hver vinter, ifølge University of Nebraska-Lincoln. Generelt, Caryopteris er ikke alvorligt plaget af skadedyr, men har været kendt for at være sårbar over for angreb fra de fire-foret plante bug, som er en sand fejl, ikke en Bille.

Identifikation

Denne fejl ligne en beetle for det utrænede øje, sandsynligvis på grund af sin form. Fejlen er meget let at identificere fra de fire sorte linjer, der løber ned ad ryggen. Voksen er omkring ¼-tomme lang tid og lyse gult med sorte striber. Nymfer--de yngre bugs--er vingeløse og lyse orange-rød i farven med sorte pletter. Identifikation er let, hvis du kan se fejlene, men University of Connecticut rapporter at bugs er hurtige til at skjule og derfor kilde til skaden kan være vanskeligt at identificere, hvorfor skader er ofte forkert identificeret som en svampeinfektion.

Skader

Fire-foret plante bugs har piercing-sugende mouthparts, ligesom andre destruktive plante skadedyr som bladlus, som de bruger til at suge saft fra plante blade. Nymfer suger klorofyl fra bladene, forlader brunlig gennemskinnelige steder. Pletterne er små, runde og sunkne og til sidst går hånd i hånd for at vende det hele blad brun. Skader er normalt værre på små planter, og fodring på unge løv ofte resulterer i Visnen af blade, ifølge University of Minnesota.

Kontrol

Insektbekæmpelsesmidler sæber er effektiv til at kontrollere fire-line plante fejl, men da bugs er hurtig til at gå i dækning, hånd picking stængler eller dele af stammen til at fjerne æg, som er meget synlige, ifølge University of Minnesota, er tilbøjelige til at være mere effektiv. Insektbekæmpelsesmidler sæber skal genanvendes efter hver overhead vanding eller regn, og de skal pels bugs at være effektiv.

Fælde afgrøde

University of Minnesota anbefaler plantning mynte som en fælde Beskær for bugs. De er tiltrukket af urt, som er hurtig at etablere--samt hurtig til at sprede - og kan fjernes når bugs er under kontrol. Når bugs har flyttet til mint, de er let fjernes og destrueres. Universitetet anbefaler lægge fliser omkring anlægget for at forhindre, at rødderne sprede, som mynte kan blive invasive i haven.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com