Cedar sengetøj & skorpioner

October 17

Cedar sengetøj & skorpioner

Cedar sengetøj er sengetøj fremstillet af små chips af cedertræ. Det bruges i pet bedding og strøelse til hunde, katte og hamstere til at kontrollere lugt og frastøder skadedyr, såsom mider og lopper. Cedertræ, der er anført i en dekorativ sengetøj i haver kan også støtte i en skadedyrsbekæmpelse. Det er især nyttigt i afskrække skadedyrsangreb, der omfatter myrer, snegle og endda skorpioner. Cedar sengetøj er meget udbredt i ørken områder som Arizona, hvor scorpion parasitære kan være et alvorligt problem.

Vigtig ingrediens

Cedar sengetøj, også kendt som cedertræ barkflis eller cedar chips, indeholder plicatic syre, den aktive ingrediens i cedar olie. Ifølge en Searchdogsne.org artikel med overskriften: "Respiratory toksicitet af cedertræ og fyrretræ" af Jeff Johnston, plicatic syre er giftigt for mange skadedyr. Eksponering for plicatic syre lukker det respiratoriske system, navnlig insekter og leddyr. Western red cedar eller Thuja plicata, bruges ofte i cedar sengetøj fordi det har høje niveauer af plicatic syre. Andre cedar sengetøj kommer fra østlige hvid cedertræ og japansk cedertræ.

Skorpioner

Skorpioner er ikke insekter, ifølge en ørken USA hjemmeside på scorpions. De er otte-legged, natlig leddyr, i samme familie som mider, tæger og edderkopper. Ligesom nogle edderkopper er de fleste skorpioner giftige. Skorpioner bære deres gift brodden i halen, ifølge en University of Arizona artikel med titlen "Skorpioner" af Dawn H. Gouge, Kirk A. Smith, Carl Olson og Paul Baker. Den måde, hvorpå skorpioner indånder er hvad der gør dem sårbare over for pesticider, der påvirker luftvejene, såsom permethrin og plicatic syre i cedar sengetøj.

Åndedrætsværn

Skorpioner ånde gennem et ydre rammer af såkaldte Spirakler. Også kendt som "bog lunger," disse er åbne slidser i kroppen, som giver luft til scorpion's krop, ifølge ørken USA hjemmeside. Disse spalter påvirkes negativt ved kontakt med plicatic syre i cedar sengetøj. Ifølge en University of Kentucky entomologi hjemmeside på eksotiske bug pleje, herunder Madagaskar Roach og kejser Skorpionen, bør cedar chips aldrig bruges i pet's container på grund af respiratorisk toksicitet.

Scorpion Management

Der er så mange som 60 forskellige arter af scorpion i Arizona, ifølge University of Arizona artiklen på scorpions. Mens de fleste skorpioner lever og jage alene, tal kan stige nok til at forårsage problemer, især med kæledyr der er sluppet om natten. Kontrollere kvas, trash og vegetation og sikre dit hjem er sikkert er alle nyttige i at kontrollere skorpioner, ifølge artiklen. Pesticider og cedertræ barkflis i vegetabilske senge kan også bruges uden for.

Advarsel

Kemiske pesticider, der anvendes til at slippe af skorpioner, såsom permethrin, kan indebære farer for børn, kæledyr og planteliv, ifølge University of Arizona hjemmeside. Mens cedar sengetøj betragtes som en mere miljøvenlig måde at styre skorpioner, bør det også anvendes med forsigtighed. Over-eksponering for plicatic syre kan påvirke menneskers og pet respiratorisk systemer. Dette kan udløse rhinitis og astma problemer over tid, ifølge Jeff Johnston artikel om de respiratoriske virkninger af cedertræ.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com