Cedertræ barkflis frastøde insekter?

July 20

Cedertræ barkflis frastøde insekter?

Mens cedertræ barkflis ikke synes at dræbe eller skade insekter, er nogle insekter frastødt af det, hvilket gør det en effektiv måde at styre insekt populationer i græsplæner og haver.

Ekspert indsigt

I en undersøgelse udført af Institut entomologi ved North Carolina State University, konstateret forskere, at de argentinske ant var mindre tilbøjelige til at oprette reder ved hjælp af cypress barkflis. Forskerne fandt også, at træer omgivet af cedertræ barkflis havde færre myrer på dem end træer, der var omgivet af cypres barkflis.

Yderligere indsigt

Barb Ogg, underviser på University of Nebraska kooperative udvidelse, siger, at lugten af cedar træ kan frastøde termitter. En undersøgelse udført af Mary L. Durea på University of Florida IFAS udvidelse gør det samme krav. I sin undersøgelse fandt hun, at termitter var mindre tilbøjelige til at spise barkflis, hvis det indeholdt en lille mængde af kernetræ rødt cedertræ.

Misforståelser

Mens cedertræ barkflis er en effektiv frastødende mod nogle insekter, er andre former for cedar ikke. Cedar bolde eller cedar-foret kister kan lugte nice, men ifølge pensioneret entomolog Jack DeAngelis, de gør meget for at faktisk stoppe møl og andre insekter fra infesting og lægge æg i tøj.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com