Cherrytomat vinstokke tørring & blomstrer på samme tid

October 21

Cherrytomat vinstokke tørring & blomstrer på samme tid

Der er flere sygdomme, der kan angribe en cherry tomat planten, men roden-knude nematode kan langsomt dræbe en plante over en hel vækstsæson. Nogle af symptomerne på en ødelægge angreb kan ligne, at anlægget er under vandes og tørre ud. Disse skadedyr bor i jorden og er, desværre, svært at slippe af med. Gode sanitære forhold og kulturelle praksisser kan hjælpe med at administrere root-knude nematode og hjælpe dig vokse sundt tomater.

Beskrivelse

Root-knude nematode er en mikroskopisk orm, der lever i jorden. De fleste rundorme er for små til at se uden et mikroskop, men hunnerne kan undertiden ses med en hånd linse. De pæreformede og ligne en perle. De er mere let diagnosticeret af galls eller hævelser, de forvolder på rødderne af planter hvor de feed. For at se, hvis du har root-knude nematoder, kan du forsigtigt graver op din tomat og inspicere rødder for disse knuder eller hævelser.

Symptomer

Som disse skadedyr foder på dine planterødder, kan du bemærke de synes svage, og de kan ikke vokse såvel som dine andre planter. Disse forkrøblede planter kan ser gule og visne under varmen i dag men inddrive om natten, som om de ikke modtager nok vand og var for tør. De vil sandsynligvis stadig blomst og producere frugt, men udbyttet vil være lavere, og frugten kan være mindre. Da planten vokser sig større i løbet af sommeren, vil frugtproduktion fortsætte med at falde.

Undgåelse

Nematoder kan ikke gå videre på deres egen og vil sandsynligvis kun leve i visse områder af din have. Undgå at gøre noget, der spreder sig jord fra smittede områder til ikke-inficerede områder. Vask alle haveredskaber, handskerne og selv dine sko, før du flytter fra det ene område til det andet. Undgå beplantning modtagelige planter i inficerede områder. Udover tomater, nematoder feed på peberfrugter, løg, vandmeloner, okra, cantaloupes, græskar, squash, søde kartofler, søde majs, gulerødder, auberginer, bønner og ærter. Der er nematode-resistente sorter af mange af disse planter, der kan plantes i disse områder. Alternativt kan du kan plante nonhost planter i dette område, som broccoli og blomkål, reducere ødelægge populationer.

Sanitære forhold og kulturelle praksisser

Øve god sanitet i slutningen af vækstsæsonen kan hjælpe med at forhindre et angreb i næste års afgrøde. Fjerne og ødelægge alle inficerede plantedele, herunder rødderne, i slutningen af sæsonen. Løbet af vinteren, indtil jorden for flere gange at eksponere nematoder og eventuelle resterende rødder til frostgrader. Inspicere alle planterødder for knob, før du planter dem, og aldrig låne haveudstyr fra dine naboer. Hvis du har brug at tilføje jord til din have, købe det på en haven butik, så du kan være sikker på er det steriliseret.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com