Chokeberry skadedyr

August 11

Chokeberry skadedyr

Chokeberry er en native busk værdsat for sin frugt skønhed, hvis ikke for smagen. Denne oprindelige plante producerer smukke, hvide blomster i klynger på spidsen af kviste, efterfulgt af klynger af små, drupe frugt i sensommeren. Chokeberries, som blommer og ferskner, er en stenfrugt, hvilket betyder, at de indeholder en pit, omgivet af kødfulde frugter. De tre typer af chokeberry planter er opkaldt efter farven på deres frugter. Sort chokeberry (Aronia melanocarpa) og rød chokeberry (Aronia arbutifolia) kombineret til at producere den lilla chokeberry (Aronia x prunifolia). Problemer forbundet med sorte, røde og lilla chokeberry er ens for alle tre arter.

Leaf Spot og Rot

Talrige svampe og bakterier forårsager leaf spot sygdomme i planter, herunder chokeberry. Hold øje med små pletter, der udvikler sig på bladene. Pletterne kan være næsten enhver farve undtagen grønne, og kan falde gennem blade, forårsager "shotholes." Læsioner har ofte gule margener. Chokeberry planter kan blive smittet, hvis bakterier Indtast plante gennem et sår i stænglen eller rødder. Beskære væk inficerede områder af chokeberry og bortskaffe stiklinger fra anlægget for at undgå smitsomme sporer fra at nå sunde planter. Desinficere beskæring udstyr mellem bruger og planter. Ryd alle planterester fra omkring bunden af chokeberry og bortskaffe det. Hvis det er nødvendigt, tynde grene til at forbedre luftcirkulation. De fleste svampe trives i fugtige, fugtigt betingelser. Ikke vand planten fra oven, fordi blade, der bo våde giver en perfekt grobund for infektion. Hvis du planlægger at bruge en fungicid, tage en prøve af det inficerede område af chokeberry at blive testet og diagnosticeret. Bruge fungicid specifikt formuleret til at behandle infektionen og følge etiketten instruktioner omhyggeligt.

Drukning og ødem

Ødem sker når plantens rødder sender mere fugt til plante end nødvendigt. Vandtrykket bygger når bladene ikke kan svede de overskydende fugt og indre celler brast. Burst steder ligner små blærer på undersiden af bladene og udvikle sig til cork-lignende vækster, om størrelsen af vorter. Selvom bladene kan bliver gule og falder i svære tilfælde, er det mest bemærkelsesværdige resultat af ødem, at chokeberry vil begynde at se tynde og usunde. Skære ned på vanding. Hvis chokeberry vokser i en container, transplantation det til en større potte. Sørg for, at chokeberry vokser i veldrænet jord.

Chokeberry planter "drukne" når alt for meget vand mætter jord eller vækstmedium for længe. Hvis jorden er squishy flere timer efter vanding eller nedbør, dræne jorden ikke korrekt. Overskydende vand omkring rødderne kan forårsage dem til forfald og rot, til sidst drab anlægget. Skære ned på vanding og forbedre dræning omkring chokeberry planten.

Insekt problemer

Bladlus, biller, larver og bagworms kan undertiden angribe chokeberries. Leafminers er små insektlarver, som tunnel rundt inde chokeberry blade. Planten normalt bedres på sin egen, men i tilfælde af alvorlige angreb, beskære væk de berørte dele af planten og brænde dem for at dræbe larverne. Holde ukrudt og plante vragrester fra chokeberry så insekter ikke kan lurer der, venter på at angribe anlægget. Pick ud større insekter, biller og larver, og slippe dem i en spand sæbevand til at dræbe dem. Hvis bagworms har bygget en af deres webby ejerlejligheder i dit chokeberry anlæg, fjerne det ved at skære filialer, som det er tilknyttet og brænde den. Prøv ikke at skære i web eller larver inde kunne undslippe. Bruge en insekticid sæbe eller kulturelle olie i foråret før voksen insekter lægger deres æg. Dette vil hjælpe med at holde fremtidige generationer af larver fra udklækningen.

Ernæringsmæssige mangler

Hvis din chokeberry er fri for svampeinfektioner, men dens blade fading eller dreje gule er chancerne værket lider af jern klorose. Hvis jorden mangler jern eller anlægget er stresset eller syg og kan ikke optage jern ordentligt, kan det bevare sin sunde, grønne blade. Dette kan også være forårsaget af forkert pH niveauer i jorden. Tag en jord test for at afgøre, om chokeberry har alle de næringsstoffer det har brug for, herunder mangan, kvælstof og fosfor. En Blandtegning spray der indeholder Chelateret jern eller andre næringsstoffer kan hjælpe planten grønne op hurtigt, men kan være nødvendigt at genanvendes ofte. Hvis anlægget ikke har overskydende fugtproblemer, fordelt 2 til 4 inches af økologiske muld eller kompost omkring chokeberry.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com