Citrusfrugter med sorte pletter

January 2

Citrusfrugter med sorte pletter

Hjem citrus avlere bemærker ofte sorte pletter på overfladen af citroner, grapefrugter, nektariner, limes, mandariner og appelsiner. Mens citrusfrugter er modtagelige mange sygdomme, to fælles citrusfrugter sygdomme, sort plet og Alternaria frugt rot, forårsager sorte pletter på frugter og påvirke kvaliteten af frugten.

Typer

Alternaria frugt rådner primært påvirker citroner og navle appelsiner, men det kan forekomme i andre citrusfrugter. En svamp, der kun angriber citrusfrugter forårsager denne sygdom. Alternaria frugt rådner påvirker ofte indersiden af frugt, derindgiverden uspiselig. En anden sygdom, kendt som sort plet er en ødelæggende sygdom, citrusfrugter. Sort plet er en svampesygdom, der er identificeret i Afrika, Sydamerika, Asien og Australien. Visse typer af citrus frugter, såsom limes, citroner, grapefrugter, Valencias og mandariner, er særligt modtagelige for denne sygdom.

Effekter

Alternaria frugt rådner medfører citrusfrugt at tænde lys i farve og slip fra træet for tidligt. Nogle frugt kan forblive på træet og sorte eller mørke brune pletter udvikle på blossom slutningen af frugt. Sorte pletter udvide ofte inde i frugten ind i midten og store frugt kan opdeles. Citrus sort plet forårsager frugt at udvikle sorte pletter på overfladen af skorpe. Når citrusfrugter er inficeret med sort plet, ofte vises grønne cirkler omkring de sorte pletter. Sorte pletter kan være lille og ligner fregner, eller de kan være større læsioner. Høje temperaturer, sol eksponering og stress alle forårsager symptomer på sort plet at være mere udtalt.

Kulturelle kontrol

Alternaria frugt rot er bedst kontrollerede i citrusfrugter ved at levere masser af vand gennem vanding. Undgå tørkestress er nøglen til at forhindre alternaria frugt rådner. En anden måde at undgå alternaria frugt rot er ved at give din citrus træer med korrekte mængder af gødning. Sort plet hindres bedst ved at holde inficeret citrus ud af sort plet frie områder. At holde din grove eller haven fri for smittede planterester er afgørende i at kontrollere svampesygdomme.

Kemisk kontrol

Kemiske metoder er ikke anbefales til behandling af Alternaria frugt rådner. Sort plet kræver ofte anvendelsen af fungicider til at holde det under kontrol. Placere beskyttende spray ved hjælp af kobber er ofte effektive til at forebygge sort plet på citrusfrugter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com