Colorado plantning Guide

November 24

Colorado plantning Guide

Colorados forskelligartet miljø omfatter fem forskellige vegetation zoner, hver har unikke jordtyper, klimaforhold og naturligt hjemmehørende arter, udlån sig til forskellige typer af planter. Når havearbejde i Colorado, at skræddersy din beplantning til den specifikke region, hvor du bor. Mens et par generelle betingelser holder sande gennem det meste af staten, for de mest nøjagtige oplysninger, konsultere med gartneri udvidelse af din lokale county.

Kende din zoner

I Colorado, kan din have falder inden for en af fem vegetation zoner og inden for en af tre hårdførhed zoner. Statens vegetation zoner omfatter græsarealer/semidesert shrubland, foden, montane, subalpine og alpine. Ved at plante arter tilpasset til din bestemt zone, kan du reducere vandforbruget og tilskynde til lav vedligeholdelse vækst. For eksempel i græsland er det bedst at plante lavtvoksende, kolde-hardy planter, der kræver relativt lille nedbørsmængde og foretrækker basisk jordbund. Ud over vegetation zonerne, er din lokale klima kategoriseret i en USDA hårdførhed zone. Disse zoner er defineret baseret på de gennemsnitlige kulde i en given plads. Anvendte landsdækkende, de er ofte brugt som et referencepunkt for at sælge frø og stiklinger. De fleste af Colorado er i zone 5, med nogle bjergområder i zone 4 og nogle varmere områder i Zone 6.

Check jorden

Før plantning, studere din lokale jord tekstur og sammensætning. Mens mange frø kataloger baseret i østlige stater vil kræve "skov" jord, er de fleste af Colorados jord generelt lavere i humus og mindre surt end disse woodsy jordtyper. Statens jord er generelt ler, sandet eller gruset i tekstur. Hvis din jord har en ler tekstur, vil det holde sin form sammen når fugtet og klumpet sammen i din næve. Sandede eller grusede jord vil ikke tage en formular på alle. Sammenlignet med lerede jord, har disse jord teksturer typisk lavt indhold af organisk materiale. De også en tendens til at være stærkt basisk, undertiden benævnt "sød" jord.

Gang din beplantning

Uanset hvad du plante i din have, er det vigtigt at koordinere din beplantning med det lokale klima, under hensyntagen til den første og sidste frost i år. Frost datoer kan variere meget blandt mikro-klimaer. For eksempel, ifølge Colorado State University udvidelse er der en 90 procent chance for den endelige forårsfrosten sker ved 22 April og den første efterår frost af 15 oktober i området Boulder. Plantning instruktionerne for mange planter er beregnet ifølge frost datoer; f.eks kan du plante frøene indendørs et bestemt antal uger før den sidste frost i foråret, omplantning når frost dato er overskredet.

Go Native

Især hvis du er ny til havearbejde i Colorado, kan vælger indfødte plantearter forbedre dine succeser i haven, at reducere dit vandforbrug og behovet for pesticider eller gødning. Native planter er allerede tilpasset til Colorado klima, jord og naturlige prædatorer eller skadedyr. For at diversificere dyreliv i haven, grow indfødte planter, der tiltrækker fugle, sommerfugle eller bestøvere som bier.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com