Crabapple træer for Zone 9

September 30

Crabapple træer for Zone 9

Paradisæbler er ofte brugt som landskabspleje træer på grund af deres attraktive blomster og smukt farvede frugter. Der er en bred vifte paradisæbler i forskellige størrelser og væksten vaner. Paradisæbler, der klarer sig bedst i amerikanske Institut for landbrug plante hårdførhed Zone 9 er tolerante over for varme og tørke.

Beskrivelse

Crabapple træer varierer i højden fra 10 til 25 fod afhængigt af sorten. Træet er værdsat for sine blomstrer, der opstår før bladene i foråret og varierer i farve fra hvid til rød. Nogle crabapple sorter holde deres blomster godt ind i sommeren. Frugterne er mindre end 2 inches i diameter og varierer i farve fra rød til gul til grøn. Paradisæbler vokser bedst i solrige steder med godt afdrypning jord.

Zone 9

USDA zone kortet opdeler Nordamerika i 11 separate zoner bestemmes af de gennemsnitlige årlige lave temperaturer i et område. Zone 9 har en gennemsnitlig minimumstemperatur på 20 til 30 grader. Det har også 120 til 150 dage om året over 86 grader. Byer i Zone 9 omfatter Houston; St. Augustine, Florida; Brownsville, Texas; og Fort Pierce, Florida. Planter, der dyrkes i zone 9 skal være i stand til at tåle varmen.

Overvejelser

De fleste crabapple sorter tåle tørke og kompakt jord godt, men ikke alle sorter er varmebestandig. Varmestress er et alvorligt problem for paradisæbler, når temperaturerne er høje. Varme stresssymptomer omfatter tilintetgørende blomster eller knopper, hængende blade og løv farveskift. Mens et program af regelmæssig vanding kan reducere nogle af symptomerne, forhindrer at vælge egnede sorter af crabapple til USDA zone 9 dette problem.

Sorter

Crabapple sorter, der klarer sig godt i USDA zone 9 omfatter indfødte sydlige crabapple, smeltet lava, dolgo, Callaway og Mary Potter. Sydlige crabapple producerer duftende, lyserøde blomster i det tidlige forår. Det gør godt i en række forskellige jordtyper og trives i sol eller semishade. Smeltet lava blomstrer med gule blomster i foråret og i efteråret er forsynet med små, røde frugter. Dolgo blomstrer med duftende, hvide blomster i det sene forår og bjørne store lyse røde frugter der modnes i forsommeren. Callaway blomstrer med hvide blomster og bærer en stor, rød frugt. Mary Potter bærer toårige hvide blomster og små, røde frugter.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com