Crepe Myrtle & uldne bladlus

October 17

Crape myrtle er et dejligt supplement til mange værfter og haver. Dette træ er kendetegnet ved den blomstrer det producerer, der typisk er hvid, lyserød, rød eller lavendel. Mens crape myrter er tørke-tolerante og hårdføre, er de modtagelige for angreb af insekter som bladlus. Den uldne bladlus er et skadedyr, der lever af værten træer med sucking mouthparts, forårsager fodring skader og sodede skimmel.

Identifikation

Uldne bladlus er meget små skadedyr, der ligner bladlus, men dækkes med en hvid, voksagtig belægning. Nedenunder den bløde voks, uldne bladlus er lys lilla farve. Uldne bladlus bruge deres voksagtig belægning som beskyttelse mod rovdyr og insekticider. Disse skadedyr udgør meget store kolonier, som klump sammen for at danne en snedækket dækker på vært planter og træer.

Effekter

Uldne bladlus feed på crape myrtle lemmer og rødder i kolonier, der angriber sår websteder på træ bark. Stormskader og beskæring skader er to typer af skader, der gør det muligt for denne skadeorganisme angreb crape myrter. Mens fodring på grene og lemmer beskadiger træet vært, fastholdes den mest betydelige skader, når uldne bladlus når rødderne af træet og begynder at fodre. Kraftige angreb af denne fuzzy skadedyr kan stunt crape myrtle vækst eller dræbe træet. Store, hævede galls danne på rødder og stigning i størrelse som hvert år passerer.

Diagnose

Overvåge din crape myrtle træer for tegn på uldne bladlus angreb. Når over jorden, dækker disse skadedyr grenene af træet vært som sne. Behandling til at styre uldne bladlus anbefales når ca. 10 procent af grene og beskæring ar er dækket med uldne bladlus. Nogle træer kan have uldne bladlus over jorden, men ikke på rødderne. Det er dog vigtigt at behandle disse skadedyr før skadedyrsangreb er meget tunge eller forårsage alvorlige skader på værten træet.

Kontrol

Aggressiv insekter som snyltehvepse og lacewig larver styre uldne bladlus. Hele uldne bladlus kolonier kan være udryddet med gavnlige insekter, men den voksagtig belægning forbliver knyttet til værten træet. Over jorden angreb er ofte styret med diazinon eller dimethoat. I øjeblikket, er der ingen kemiske produkter, som er effektiv kontrol over roden skadedyrsangreb.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com