Cross bestøvning af Squash & Zucchini

January 30

Cross bestøvning af Squash & Zucchini

Da zucchini er faktisk en række squash, er cross bestøvning af det med andre squash let opnås og ofte ønskeligt. Zucchini er også kendt som en italiensk marv, og kommer i sub sorter af sin egen, alle grund cross bestøvning. Disse sorter omfatter, men er ikke begrænset til, Åbn bestøvede arter som sort Zucchini, Black Beauty, Cocozelle og vegetabilske marv hvid Bush. Hybrid versioner omfatter aristokrat, Chefini, Classic, Elite, ambassade, formand, rygrad skønhed og guldfeber. Mens zucchini kan krydsbestøves med andre sommer squash, er de ikke købedygtig lave altså med vinter squash.

Naturlige krydsbestøvning

Krydsbestøvning styrker en plante udbytte, forårsager nogle af de bedste gener i hver plante til at blive videregivet til frugten. Dette giver mulighed for vækst af arter med øget sygdoms- og skadedyrsbekæmpelse modstand, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at overleve gennem kommende generationer. Insekter som bier, sommerfugle, og selv skadedyr som agurk beetle er ansvarlig for naturligt forekommende bestøvning. Når insektet besøger en mandlige blomst, samler pollen på hårene på sine ben og krop. Det derefter besøger en kvindelige blomst og nogle af den mandlige pollen er overført til hende, hvilket resulterer i bestøvning.

Hånd bestøvning

I tilfælde af at din have mangler naturlige bestøvere, der er sandsynligt hvis du bruger pesticider på dine planter, skal du muligvis kunstigt bestøve dine planter. En anden grund til at bruge hånd-bestøvning er, hvis du forsøger at krydsbestøve specifikke arter af din squash---prøver for en bestemt farve, størrelse eller smag i den resulterende frugt. Først skal du identificere mandlige blomster fra kvinder: mænd vokse på en lang slank stilk og er mere tragtformet end hunner. Den kvindelige blomsten vil desuden have en lille vækst under flower, der er frugt afventer befrugtning. Blidt røre center støvdrager (en slank fremspring i midten af blomsten) for de mandlige blomst med din finger; Hvis pollen kommer ud, er hannen moden. Vælge til blomst og omhyggeligt strip kronblade tilbage til fuldt udsætte støvdrager. Børste støvdrager hele den samme del af det kvindelige blomst.

Forebyggelse af krydsbestøvning

Der er tidspunkter, ligesom når du forsøger at vokse store squash, såsom for konkurrence, at krydsbestøvning er uønskede. Hvis du forsøger at vokse en usædvanligt store græskar, vil krydsbestøvning med en mindre squash forpurre dine bestræbelser. Bortset fra vokser din græskar i et glas boblen, om alt, hvad du kan gøre for at forhindre er dette sker at undgå voksende andre sorter af squash hvor som helst i nærheden af din græskar.

Myter

Det er en myte, at agurker og meloner vil krydsbestøve med squash. Selv om de deler efternavn af Cucurbitæ, er de også genetisk ulig Cross-bestøve. Agurker og meloner er vining planter, så mens de blomster og blade kan bære en lighed squash planter, de er nemme at identificere på der tæller. Dette er gode nyheder for dem, der gerne nogle forskellige i deres køkkenhaver.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com