Cymoxanil for kartoffel kartoffelskimmel kontrol

August 28

I stater, hvor kartofler er en vigtig økonomisk afgrøde, er kartoffelskimmel anerkendt som en alvorlig svampesygdom, der kan mindske afgrøde udbytter betydeligt. Alvorlige udbrud af kartoffelskimmel skal ofte kontrolleres med en kemiske fungicider. En fungicid godkendt til brug mod det patogen, der forårsager kartoffelskimmel er cymoxanil.

Cymoxanil

Den kemiske cymoxanil bruges i to kapacitet ved dyrkning af kartofler, som en behandling af frø til at skære kartoflen frø samt en Blandtegning spray til at kontrollere sygdommen kartoffelskimmel. Cymoxanil sælges under handelsnavne omfatter Curzate, Sygan, Syphal og mange andre. Ud over kartoffelafgroederne anvendes cymoxanil også på druer, kartofler, tomater, humle, sukkerroer og andre frugter og grøntsager.

For kartoffelskimmel kontrol

Der er to metoder for kartoffelskimmel kontrol tilbydes af cymoxanil. Kartoffel kartoffelskimmel ofte opstår som en udsædsbåren sygdom, så cymoxanil forbindelser (normalt også herunder manzoceb) er undertiden bruges til at behandle kartoffel frø og fjerne kartoffelskimmel patogene svampe, før afgrøder er plantet. Andre cymoxanil blandinger er sprøjtet som en "rescue behandling" på kartoffelplanter, der er allerede blevet smittet med kartoffelskimmel.

Effektivitet

Ifølge University of Idaho, cymoxanil, når det anvendes som en forebyggende frø behandling, kan være effektive til at fjerne kartoffelskimmel patogener fra kartoffel frø, medmindre frøparti er "hårdt angrebne," i hvilket tilfælde ingen fungicid kan stoppe spredningen af sygdommen. Cymoxanil anvendes en Blandtegning spray kan være effektiv samt, men som normalt er tilfældet med fungicider, kun når en korrekt teknik der bruges til at udsende fungicid i hele afgrøden.

Risikovurdering

Environmental Protection Agency (EPA) og Cornell University udvidelse toksikologi Network har både undersøgt cymoxanil for potentielle sundhedsmæssige eller miljømæssige risici det kan udgøre. Den sidstnævnte kilde fundet nogen akut eller kronisk toksicitet og fandt, at cymoxanil ikke synes at være kræftfremkaldende for mennesker. EPA nåede generelt de samme konklusioner om sikkerheden af cymoxanil.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com