Da til at befrugte vegetabilsk & blomst planter?

December 9

Befrugtende dine haver kan gøre dine planter vokse sig større og producere flere grøntsager og blomster. Disse planter har brug for visse næringsstoffer til at vokse, og din jord kan eller kan ikke have alle næringsstofferne behov. Du kan teste din jord med kits til rådighed på mange Cooperative udvidelse kontorer. Når du kender din jord niveauer, kan du tale med nogen på din lokale anlægget planteskole eller haven butik som gødning er bedst for din jord. Der er nogle generelle regler, når det er bedst at gøde din jord, når du ved, hvad det skal.

Fertlizing køkkenhaver

Gødning skal anvendes på jorden i en køkkenhave før nogen frø eller planter er i jorden. Dette kan gøres i foråret før plantning sæson. Gødningen er dyrket og spaded i jorden. Som en generel regel, hvis du er plantning bladgrøntsager, skal en høj kvælstofgødning (12-12-12 eller 15-15-15) før du plante din frø. Haver fuld af grøntsager, der dyrkes for deres rødder, frø, blomsterløg eller frugt behøver gødning i jorden, før de er plantet som 6-24-24, 6-12-18, og 8-16-16 (kvælstof-fosfor-kalium).

Peter Ferretti, en professor i vegetabilske afgrøder på Penn State, anbefaler test jord i efteråret og lægge ned gødning derefter, så de har en chance for at blande sig med jorden til hele vinteren. Hvis du bruger gylle som gødning i stedet for kunstgødning, aldrig anvende gødning til din køkkenhave, når de vegetabilske planter vokser allerede. Gylle skal altid anvendes den foregående efterår.

Befrugtende blomsterhaver

Generelt, blomsterhaver skal to ansøgninger af gødning, og du vil bruge en velafbalanceret gødning 13-13-13 eller 10-10-10. Du vil sætte din første anvendelse af gødning i jorden før du plante nogen blomsterfrø eller når stauder er først begyndt at spire. Arbejde gødningen i jorden. Den anden anvendelse af gødning bør ske i forsommeren, og du vil bruge halvdelen af det beløb, du brugte i foråret.

Hvis du ønsker blomster, der blomstrer hele sommeren og falder før den første frost, anbefaler nogle gartnere bruger time-release 10-10-17 gødning og anvende det til jorden i din have hvert halve år. Time-Release betyder, at alle næringsstofferne ikke vil lække i jorden på én gang, men gradvist over 6-måneders periode. Hvis du bruger en vandopløselig gødning, skal du følge anvisningerne på etiketten for hvor ofte bør du anvende det til dine blomster. Disse gødningsstoffer ikke længe og kræver mere hyppig anvendelse. Vandopløselig gødning er nyttige til at give dine planter et løft i de varme sommermåneder.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com