De bedste grøntsager til at vokse i Georgien

February 5

De bedste grøntsager til at vokse i Georgien

Dyrke grøntsager er en vidunderlig måde at spise sundt, gå grøn og spar penge på samme tid. Nogle grøntsager, ligesom andre planter og blomster, gøre det bedre i visse klimaer og geografiske regioner end andre. Georgiens ler-lignende jordbund, varme temperaturer og hyppige tørke perioder er vigtige faktorer ved afgørelsen af hvilke grøntsager vokser godt der. Relativt milde vintre tillader dog for en længere vækstsæson, hvilket betyder, at hver plante har potentiale til at producere flere grøntsager i et år.

Plante grøntsager

Grønne bønner, tomater og peberfrugt er hæfteklammer af den sydlige have. Plant grønne bønner tidligt og vælge dem, mens de er unge for en sød, sprød smag. Tomater kommer i flere varianter, der klarer sig godt i Georgien som Roma, bøf og kirsebær. Alt er velsmagende sandwich eller i en sommer salat. Peberfrugt (og deres varmere modstykker) er hårdføre planter, der klarer sig godt i Georgien varme. Okra, en favorit sydlige grøntsager, i en anden haven favorit. Selv aubergine er godt her, selvom det er modtagelige for insekt angreb og skal overvåges nøje.

Vin grøntsager

Squash og agurker er meget populære hos dem, der har plads til at lade vinstokke vokser. Vin grøntsager behøver masser af plads til at sprede sig, hvis de skal gøre godt, men er normalt hårdføre planter, der er nemme at vedligeholde. Gartnere vokse sorter af squash herunder sommer, vinter, agern, zucchini, gul og selv græskar. Agurker er især populære, fordi de kan være dåse som hjemmelavede søde eller dild pickles.

Andre grøntsager

Majs er ikke så let at vokse som nogle andre grøntsager, men er alligevel populært. Majs kræver en rimelig mængde af værelse og også kræver kraftig vanding. Dette kan være en udfordring i Georgiens traditionelt tørre somre. Rodfrugter som gulerødder, majroer og roer også gøre godt i Georgien, så længe du plante dem i snavs snarere end ler og vand dem ofte. Rodfrugter er også favoritter til hjem-Konservesfabrikkerne.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com