De bedste grøntsager til at vokse i solen

August 2

De bedste grøntsager til at vokse i solen

Varm sommersolen bage ned på jorden producerer billeder af udtørret ørken og længsel efter kølige skygge og en kold drink. Sollys kan blændende til mennesker, men at grøntsager voksende i en have er det liv streaming ned fra oven. Nogle sorter kan ikke få nok sol eller varme, men nogle planter visner eller brænde hvis der er for meget sollys på dem. At finde de bedste planter til at vokse i fuld sol vil give din have et bedre udbytte.

Sollys typer

Gartnere bruger forskellige vilkår til at kategorisere det sollys, der et plot af jorden modtager. Når du er på udkig efter grøntsager til at plante i din have kan du se udtryk som "fuld sol" eller "morgensol", men hvis du ikke ved, hvad de mener, konkret, det kan være svært at finde ud af, hvad vil være bedst egnet til din jord. "Fuld sol" betyder mindst 6 timers direkte eksponering for solen. "Morgensolen" er lys fra solopgangen til lige før middag, og "eftermiddagssolen" er lys fra omkring 03: 00 til solnedgang. "Delvis sol" eller "delvis skygge" betyder, at landet får mindre end 6 men mere end 3 timer af sollys. Endelig, "skygge" betyder, at landet får mindst 3 timer af sollys og er nedtonet under varmen i dag.

Skygge

Dyrkning af skygge planter skal beskyttes mod solen. Næsten alle vegetabilske kan lide en god mængde af sollys, men nogle kan gøre med mindre, hvis dit land ikke har meget direkte, skygge-gratis sollys at tilbyde. I almindelighed, de mere bladgrøntsager anlægget, mindre solen det behov. Salat, kål, grønkål, chard og collard greens hele gøre bedre med mindre varme og kan gøre godt med mindre end 6 timer i direkte sol.

Delvis sol

Sollys i morgen eller eftermiddag kan give god vegetabilsk vækst for root veggies som kartofler, gulerødder, løg og radiser. Da hvad du spiser er under jorden, skal bladene ikke beskyttes mod solen så meget som de bladgrøntsager. Plante root veggies, så de får mindst 6 timer i solen om dagen og nogle af de midt på dagen varme.

Fuld sol

Enhver veggie, der producerer noget du hente off en eat vil sætte pris på så meget sol som du kan give. Tomater er kendt for deres sol-elskende måder, som er peberfrugter, der synes at absorbere varmen i solen og derefter give det tilbage til dig på din tunge. Også agurker, squash, majs og aubergine elsker varme sol i 6 timer eller mere og kan ikke producere godt, hvis de ikke får nok sol eller tilstrækkelig varme.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com