De bedste måder at rengøre gamle træ møbler

October 9

De bedste måder at rengøre gamle træ møbler

Rutinemæssig afstøvning og polering vil holde træ lyse og kornet smukke, men over tid, støv, voks eller polish kan bygge op, især i udskæringer, indrykket paneler og prægning. Regelmæssig rengøring med en vand - eller opløsningsmiddel-baserede vask vil blødgøre gamle voks og fjerner snavs. Træ med dybere pletter muligvis slibemidler at få det rent. Målet er fjerne overflade lag af snavs og voks uden at beskadige det naturlige træ underliggende patina

Rutine rensning

Anne Field, Michigan State University udvidelse Specialist, Emeritus, siger, at den bedste måde at rense gamle træ er med et vakuum eller blød klud. En klud fugtet med et opløsningsmiddel-baserede rengøring voks vil afhente endnu mere snavs. Tørt træ straks med en ren klud eller blød køkkenrulle.

Vasker

For gamle møbler, frysere og paneler med en ubeskadiget shellak, lak eller lak finish, bland en lille opvaskemaskine flydende i vand og vask grundigt. Da ufærdige træ vil svulme op i vand, brug en olie-baserede renere som Murphy's Oil sæbe. Anvende generøst og Gentag, indtil træet er ren. Buff det med en blød klud til at gendanne sin glans.

Indgroet snavs

Carol Williams, Udvidelsesagenten på Utah State University, siger, en blanding af 3 tbsp. kogt linolie og 2 tbsp. terpentin i en quart af varmt vand er bedst for dyb snavs. Terpentin vil rense jorden og olie og blødgøre bebyggede voks og polsk; linolie vil erstatte olierne og genoprette bare pletter. Dyp en blød klud i mineralske spiritus (fortynder) for en stærkere renere, for at gnide væk forekomster af olie, fedtet snavs og gammel voks eller polish. Altid tørre træ tørt og buff med en blød klud efter rengøring.

Slibemidler

Voks, jord og olie opbygning kan kræve en slibende at rengøre helt. Mens de bedste møbler finish er normalt tyk nok til at give dig til at skrubbe hvid fugt ringe væk, betyde mørke ringe pletten har trængt til træ og kræver dybere rengøring. Slibemidler omfatter pimpsten og hvilling magt samt tandpasta. De bruges med ultra fint 0000 ståluld dyppet i motor eller hørfrø olie til at skrubbe væk pletter.

Rengøring beskyttelse

Feltet anbefaler en regelmæssig dyb rengøring med pasta (carnauba) voks som den bedste beskyttende træ renere. Gnid en lys frakke på en lille overflade, aftørre den løsnede snavs, så buff med en blød klud, indtil voks er svært. Paste wax fylder revner i gamle træ finish og forhindrer snavs i at akkumulere.

Værktøjer

Skær gamle t-shirts i 8-tommer firkanter for at anvende rengøringsmidler og polering gamle træ. Blød tandbørster grave snavs fra detaljerede områder og pensler kan levere renere for at indsnævre rum. Streng vil fjerne snavs fra spindler og bomuld svaberprøver vil rense curlicues i træværk. Brug tandstikker for at komme grus ud af fine træværk.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com