De bedste måder at skære plexiglas

May 23

De bedste måder at skære plexiglas

Plexiglas er en type af plast kaldet akryl, der kommer i paneler af næsten enhver dimension eller tykkelse, svarende til den måde krydsfiner kommer. Ligesom krydsfiner, kan du klippe og forme disse paneler til brug i byggeprojekter rundt i huset. Men fordi plexiglas er en plastik, det kan smelte hvis skåret forkert. De bedste måder at skære plexiglas indebære specifikke værktøjer anbefales til brug med plast, således at du ikke ødelægge materialet.

Tabel Saw

En bordrundsav er dybest set et bord med en rund roterende kniv i midten, designet til at gøre lige nedskæringer. På grund af tabellens store supportområdet, kan du arbejde med næsten enhver størrelse panel. Du kan justere savklinge op og ned, afhængigt af tykkelsen af plexiglas du er gennemskæring. Tryk på plast anbefaler, at bladet omkring ½ tomme højere end dit panel. TAP også anbefaler en tredobbelt chip klinge med mindst 60 tænder, da denne type af blade er mindre tilbøjelige til at forårsage plexiglas at smelte.

Båndsav

En båndsav er en mindre støtte end en bordrundsav og en tynd multi tandede lodret kniv til at skære. Feed panelerne i vingen, som flytter op og ned til snit gennem panelerne. En båndsav er ideel til tyndere paneler af omkring ¼ tommer, da vingen kan smelte tykkere målere.

Håndholdt elværktøj

Håndholdt sav saber eller Rundsave er en enklere mulighed for Skæring plexiglas. En sabel så har en lang, tynde blade, som du kan manøvrere for buet snit, mens en rundsav fungerer i lige linjer. Disse mindre værktøjer mangler en støttemekanisme, så skal du lave din egen. Bruge et stort stykke af Styrofoam på dit arbejdsbord, der er stor nok til at fuldt ud støtter din plexiglas panel. Tryk på plexiglas ned mod Styrofoam med den ene hånd, mens vejledende bladet med den anden. Styrofoam skal være tyk nok til at tillade blade at trænge igennem det uden at nå din tabel. Vælg en carbide tippes vinge til rundsaven og en vinge med mindst 10 tænder pr. kvadrattomme til saber Save.

Scribing og bryde

Du kan skære plexiglas, dvs 1/8 tomme eller tyndere uden elværktøj. Til denne metode, du har brug for en metal lige kant og en skarp kniv, såsom en hobbykniv. Med lige kant som en guide, køre din hobbykniv langs panelet flere gange. Derefter bryde panelet langs linjen scribed. Scribing vil ikke skære panelet som glat eller hurtigt som elværktøj, men virker når du skal foretage et par lige nedskæringer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com