De bedste måder at vand peber planter

October 19

De bedste måder at vand peber planter

Vanding peber planter kan lyde simpelt, men nogle metoder til vanding er bedre end andre. Peber planter skal vandes nær bunden af anlægget, hvor stilken møder jorden, til at undgå sygdom og svampe fra spredning. Jorden omkring planterne skal vandes jævnt og regelmæssigt til en dybde af 6 inches. Vanding af planter i morgen i stedet aftenen vil hjælpe overskydende vand til at fordampe. Hold Alt dette in mente, er der fire metoder til vanding peber planter, der følger disse retningslinjer.

Drypvanding System

En drypvanding system leverer en lav strøm af vand til peber planter gennem plastrør under lavt tryk. Denne lave flow af vand ikke kun skaber en luft-vand balance i jorden, men også er over 90 procent effektiv. Levering af vand under eller umiddelbart over jorden forhindrer afstrømning eller fordampning. De plastrør kan nemt tilpasses eller udvides til vand yderligere planter eller dele af haven. Disse systemer kan køre på AC eller batteriet magt og kan automatiseres for folk med fuld tidsplaner. Ulemper ved at bruge en drypvanding system omfatter problemer med korrekt markedsføring udledere, en høj grad af vedligeholdelse, rør bliver turen farer, og omkostninger.

Soaker slange

En slange, soaker kræver en hook-up fra en udendørs vandhane eller regn tønde og består af en porøs slange, der er lagt i bunden af peber planter. En lav strøm af vand siver langsomt ud af den hele slange længde, hvilket gør det et effektivt system til planter, der vokser tæt sammen. Planter, der er længere fra hinanden skabe afstrømning og vand spild problemer. Soaker slanger er billigere at købe, installere og vedligeholde end drop vandingsanlæg. Det faktum, at de er begrænset til planter, der vokser tæt på forbliver deres eneste ulempe.

Fure vandingssystem

Fure kunstvanding består af vand, der flyder gennem kanaler lavet i jorden. Furer kan designes til bedst gavn form og afstand af peber plante haven. Mens de indledende udgifter af fure kunstvanding er lavere end dryp vandingssystemer, er vedligeholdelse og arbejdskraft omkostninger højere. Effektivitet afhænger meget af, hvor godt furer vedligeholdes; Derfor omfatter ulemper høj vedligeholdelse og eventuel lavere energieffektivitet end drypvanding eller sprinkleranlæg.

Sprinkleranlæg

Langt er den mest anvendte vandingsanlæg sprinkleranlægget. Sprinkler enheder placeret i hele peber plante haven kan flyttes nemt og kan indstilles til fuld eller delvis cirkulær bevægelse. Mens meget billig, sprinkleranlæg kan være den mest uøkonomiske af alle vandingssystemer, hvis ikke anvendes korrekt. Udover effektivitet, ulemper ved sprinkleranlæg omfatter ujævn fordeling af vandet, når vinden er til stede, mulighed for vand sprøjt på blade forårsager spredning af sygdomme og svampe, og spild af vand i forsøg på at nå de rektangulære hjørner af en have med en cirkulær sprinkler bevægelse.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com