De bedste metoder til dyrkning af grøntsager

May 7

De bedste metoder til dyrkning af grøntsager

Uanset om du har et stort haverum eller en lille gårdhave eller balkon område, dyrke grøntsager er muligt, hvis du vælger den bedste metode til dit rum. Hver metode har sine egne fordele og ulemper, så overvej typen af vegetabilsk du ønsker at vokse og typen pleje planterne har brug for.

Højbed havearbejde

Med højbed Vegetabilske havearbejde, kan du koncentrere dig tilsætning af jord ændringer, gødning og vand til de definerede områder i stedet for bredere rum. Jorden i højbede varmer hurtigere i foråret for at give vegetabilske planter en hurtig start, ifølge University of Arizona Extension Service. Senge også modstå jordpakning. Hvis du vil oprette et højbed til Vegetabilske havearbejde, bland sterile muldjord med jord fra området bed. Danne en hævet område 3 til 4 fod bred og så længe din haverum tillader. Blandes i organiske ændringsforslag som sphagnum eller kompost ved at arbejde det ind i top par inches af jord med en skovl. Give espalier eller anden støtte for slyngplanter.

Container havearbejde

Container Vegetabilske havearbejde er den bedste metode til lejlighed og ejerlejlighed beboere, der har begrænset plads til vegetabilsk produktion. Containere giver bedre kontrol over jordstruktur, gødning ansøgning og fugt. Shallow-forankret grøntsager såsom salat eller peberfrugter, har brug for mindst 8 inches af dybde til jord. Deeper-rooted grøntsager som tomater og squash, behøver en skæppe kurv, træ badekar eller en halv tønde. Du kan foretage en effektiv jord medium ved at blande lige dele af sphagnum, sand og lerede havejord. Opvarmes i en ovn i 1 time ved 210 grader til at sterilisere, ifølge North Carolina State University udvidelse gartner Larry Bass. Vandplanter oftere, end du ville i en traditionel have.

Hængende haver

Hængende, eller lodret, haver er den bedste metode til situationer, der har begrænset gulvareal til haven Potter. Disse er generelt i øjenhøjde, der gør dem let at pleje til og let at huske. Hængende kurve er gode til grøntsager, som du ville normalt espalier hvis du voksende i jorden. Tomater, dværg bønner, agurker, jordbær og urter alle vokse godt i hængende kurv haver. Vælg små sorter af tomater, sådan cherry tomater og lad vinstokkene hænge. Prop agurker, som de vokse sig større på kanten af kurven. Bruge et medium af lige dele pottemuld, kompost og sphagnum. Vandplanter dagligt og befrugte månedligt.

Hydroponiske voksende

Overveje hydroponiske Vegetabilske havearbejde for både indendørs og udendørs rum. Hydroponics tillader dig at kontrollere bestemte mængder af næringsstoffer direkte til planterne. Et simpelt system kan samles med bare en bakke, soilless medier som rockwool eller perlite, et reservoir container, nogle slange og en pumpe og luft stone. Bruge plain Styrofoam kopper med huller i det nederste hang på en Styrofoam ark over naeringsoploesningen. PH-værdien af løsningen for denne type af vegetabilsk du vokser, ved hjælp af et pH kit og kemikalier findes i haven butikker.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com