De bedste økologiske vegetabilske planter

February 1

De bedste økologiske vegetabilske planter

Hvilke planter er bedst for din økologiske have, afhænger af en række faktorer, herunder karakteren af din jord, den voksende klima, hvor du bor, slags grøntsager du kan lide at spise og hvilke typer af skadedyr er almindelige i dit område. Generelt er er hårdføre planter med få naturlige prædatorer mest lovende for økologiske grøntsager.

Dyrkning

Maksimere dine chancer for succes med økologiske vegetabilske planter ved at dyrke haven omhyggeligt for at skabe de betingelser, de foretrækker. Fjern planter eller ukrudt, der kan konkurrere med din valgte arter, og rototill eller løsne jorden til en dybde af mindst 12 inches. Dette vil gøre det lettere for din vegetabilske planter at vinde fodfæste. Site din have i et solrigt område, der ikke er blokeret af store bygninger eller overhængende træer. Hvis du bor i et specielt koldt klima, undgå havearbejde i dalen bunde, hvor frost har tendens til at samle mere intenst end på højere niveauer.

Jord

En plante er kun som sund og nærende som sin jord. Forbedre din jord økologisk ved at tilføje hestegødning eller godt rådnet kompost og blande det godt. Bestemme Hvad pH niveauer er foretrukket af de grøntsager, du forsøger at vokse, og tilsætte kalk, hvis nødvendigt. Hvis din jord er primært ler og svært at arbejde, gøre det mere åbne over for vegetabilske planter ved at tilføje sand.

Planter

Hver type af planten har sin særlige svamp og insekt problemer. Når voksende økologisk, bekæmpe disse problemer gennem følgesvend plantning, vekseldrift og manuel fjernelse af skadedyr i stedet for at bruge skadelige kemikalier og pesticider. Vegetabilske planter, som reagerer godt på økologiske metoder omfatter kartofler, majs, radiser, roer og gulerødder. I almindelighed, er rodfrugter, der modnes under jorden mere hårdføre, så længe du beskytte deres grønne fra at blive ædt op af mus, hjorte, kanin eller insekter.

Bruger

De bedste økologiske vegetabilske planter er dem, der giver dig med sunde grøntsager. Nøje planlægning timingen af dine forskellige afgrøder kan give dig med modne produkter i hele vækstsæsonen, og giver dig mulighed for ekstra til at fryse og bruge hele vinteren. Brug økologiske grøntsager til madlavning, salater og krydderier. Da intet går til spilde i en organisk haven, brug stilke, plantning blade og rødder af vegetabilske planter til kompost til at berige jorden af din økologiske have yderligere til næste års sæson.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com