De bedste planter til din have

March 25

De bedste planter til din have

De bedste planter til enhver have er dem din familie nyder. Uanset om de er frugt og grøntsager du kan lide at spise eller blomster og rent ornamentale beplantninger, er din nydelse af dem den første overvejelse at beslutte hvad der skal vokse. Der er praktiske overvejelser samt. Hver gartner skal der tages hensyn elementer som lokale klima, udsættelse for sol, regn og jord betingelser før du foretager de endelige valg til hendes have.

Haven størrelse

Hvis din have er mindre end ideelt dimensioneret, plante blomster og grøntsager sorter specielt rettet mod små haver. Lede efter ord som bush, dværg, kompakt, mini eller gårdhave på planter eller frø emballage til at hjælpe dig med at finde kompakte sorter. Større haver kan let rumme sprawling planter og vinstokke, men selv små haver kan indarbejde begrænset antal af disse planter ved at gøre brug af lodrette mellemrum. Hvis du har begrænset plads til at vokse, hæve agurker, squash, bønner og ærter på espalier, hegn eller teepees.

Vækstsæsonens længde

Ikke mange gartnere har fordel af året rundt godt vejr, men at kende antallet af frostfrit dage for din bestemt websted hjælper du vælger plantesorter, der vil gøre det godt for dig. US Department of Agriculture fastholder en plante hårdførhed zone kort for USA. Consult det for at lære det gennemsnitlige antal frostfrit dage og de forventede dato for den første og sidste frost for din placering, derefter bruge oplysningerne til at vælge frø og planter, der vil nå modenhed i denne tidsramme.

Hybrid Versus arvestykker

Mange moderne plantesorter prale sygdomsresistens, forbedret smag eller størrelse, større blomster eller andre funktioner, der kan appellere til hjemmet eller på markedet gartner. Vær dog opmærksom på, at hybride planter er steril og de vil ikke yngle "sande" fra frø. Hvis du foretrækker at gemme frø år til år fra favorit planter, vil du vælge arvestykke sorter, eller de planter, som udvikler ensartede egenskaber hver efterfølgende generation. Derudover smager gammeldags sorter generelt bedre end hybrid grøntsager. Mange hybrider er udviklet til markedet karakteristika såsom ensartet form og lethed af transport end for fine smag.

Tolerance

De fleste haveplanter tolerere en bred vifte af klima og jord betingelser, selv om de måske har særlige præferencer og vil altid vokse bedre under ideelle betingelser. Mange planter er blevet udviklet gennem hybridisering eller naturlig udvælgelse til at tolerere mindre end ideelle omstændigheder. Men hvis din garden ligger i et problemområde udsat for tørke, oversvømmelser, kraftig vind, skygge eller andre ugunstige forhold, ser for sorter, der udfører godt under disse betingelser. Når plantning af blomster og andre prydplanter, stikning med indfødte planter generelt fungerer godt, da de vil have udviklet sig til at trives i din lokale klima og jordbund.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com