De bedste Zinnias for stiklinger

October 30

De bedste Zinnias for stiklinger

De muntre farver og tynde stængler af zinnias (Zinnia spp.) gør dem fremragende blomster til opskæring. De er nemme at dyrke, men de skib ikke, så plantning din egen er den bedste måde at have dem ved hånden til vaser og buketter. Slægten Zinnia omfatter enårige og flerårige planter hjemmehørende i Mexico, sydvestlige USA og Central og Sydamerika. Den slags vokset til at skære, Zinnia elegans, er en årlig i alle amerikanske Department of Agriculture plante hårdførhed zoner.

Dyrkning

Zinnia plantefrø eller starter i veldrænet jord ændret half-and-half med kompost. Vælg et websted i fuld sol, efter alle faren for frost er overstået. Når planterne har nået 18 inches høj, knivspids stænglerne tilbage til hvor de har kun fire til seks blade. Dette tilskynder sidegrene til at vokse sig længere til opskæring. De højere former for zinnias ofte brug for støtte, såsom pæon bure eller tomat bure, så deres stængler ikke bryde. Vand planterne regelmæssigt på den base, ikke overhead, for at forhindre meldug. Høste blomster tidligt om morgenen.

Grower favoritter

Pennsylvania State University gennemfører zinnia forsøg at bestemme værdig kultivarer for kommercielle blomst dyrkere. Forsøgene viste "Benarys kæmpe serie" typen mest meldug-resistente skæring. Andre avleren favoritter omfatter "Klippe og komme igen serien," "State Fair-serien" og chartreuse zinnia kultivar, "Misundelse" (Zinnia elegans "Misundelse").

Benary's giganter serie

"Benary's Giants" har stærke stilke, der nå 4 fod høje. Blomsterne er fuldt fyldt dobbelt blomstrer og kommer i mere end et dusin klare og lyse farver. De nå 4 til 6 inches tværs. Denne serie er også kendt for dens lang vase liv. Planterne har flere grene, så de giver masser af blomstrer. De kommer i enkelt farver samt farveblandinger, såsom "Hot oliekridt farver," der blander røde, appelsiner og gule, og "Cool oliekridt farver," som tilbyder lavendel, rose, pink og hvid.

Chic i Chartreuse

Et par af de mest efterspurgte zinnias for blomsterarrangementer er chartreuse-blomstret "misundelse" og "Benarys kæmpe kalk." "Misundelse," en arvestykke kultivar, er en bleg gul-grøn blomst på toppen 2 fod høje stængler, men den nyere "Benarys kæmpe Lime" (Zinnia elegans "Benarys kæmpe kalk"), også kendt som "grønne misundelse," er en dyb, levende chartreuse og når 3 til 4 fod høje på mange-forgrenede stængler. Der er også en ny dobbelt form, "Misundelse dobbelt" (Zinnia elegans "Misundelse dobbelt").

State Fair-serien

Denne blanding af rød, rød-orange, pink, gule, rødbrune og hvide enkelt og dobbelt blomster vokser på 3 til 4 - fods stængler. En gammeldags sort fra 1950erne, det er ikke som meldug resistente som nyere sorter, men er stadig en favorit med hjem gartnere. "State Fair Mix" blomstrer lidt senere end "Benarys giganter," giver oppustede, 4-tommer blomstrer på energisk, opretstående planter.

Klip og komme igen serie

Også kendt som Pumila serier, "Klippe og komme igen"-serien er et arvestykke zinnia mix, der når 3 til 4 fod høje. 3-tommer, double eller semi-dobbelt blomsterne kommer i nuancer af creme, koral, rose pink, orange, rød-orange, gul, guld og magenta og har en afrundet form. En robust plante og energisk avleren, "klippe og komme igen" giver blomstrer hele sommeren. Som andre ældre sorter er det udsat for mug i fugtige klimaer.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com