Deadheading i planter

July 21

Deadheading i planter

En del af at holde en smuk og sund have fjerner blomster når de har bestået deres prime. Nogle blomster bliver brune og ødelægge effekten af anlægget, mens andre begynder at se træt og laset, når de har blomstrede. Deadheading holder også nogle planter, især dem, der er også produktiv for din smag, fra at gå til frø. Deadheading er en god undskyldning for at komme ud i haven, så godt.

Om Deadheading

Deadheading er praksis for at fjerne døde blomster fra planter. At fjerne de gamle blomster forbedrer udseendet af planter og i nogle tilfælde fremmer yderligere blomstring. I nogle planter, såsom små enårige, er de døde blomster klemt ud med fingrene. I andre tilfælde skal som med roser eller liljer, neglesaks omhyggeligt fjerne de gamle blomster. Deadheading også undgår sædekorn i planterne at reseed sig fra faldt blomster.

Deadheading Shrubby planter

Shrubby planter med små blomster, som Matrem, hør og små mums, ser bedre og er sundere med deadheading. I stedet for at skære de små blomster én ad gangen, bruge haven sheers og fjerne mange på samme tid. For shrubby planter med større blomster, som tusindfryd, pæoner og black-eyed Susan, bruge beskæring af tynde og fjerne en blomst på et tidspunkt. Skære nok af stammen til at holde planten ser attraktive. Hvis du har at afskære løv i begge tilfælde, er det okay. Bladene vil vokse tilbage.

Roser

Roser gavne både fra deadheading og beskæring, men to skal ikke forveksles. Beskæring betydeligt reducerer størrelsen af din rosenhækken, mens deadheading kun fjerner brugt blomster. Fjerne døde blomster med 45-graders vinklet nedskæringer, der skråner mod de vigtigste stilk. Hver rose bør fjernes på et sted, der forlader mindst et par af bladene og er over en stængel, der peger væk fra midt i bushen. Fjern så lidt af stængel som muligt mens stadig forlader anlægget ser attraktive.

Planter, der ikke nødt Deadheading

Nogle planter slipper deres døde blomster og kræver ikke deadheading. Disse omfatter begonia, impatiens, lantana, mexicanske zinnia, salvia, verbena og vinca. Græs, blomstrende vinstokke, Melampodium, de fleste jorden blomster og krokus også kræve ikke deadheading. Disse selvrensende planter gøre for en lav vedligeholdelse haven og er gode valg for folk, der ikke har tid til at afsætte til deadheading.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com