Definition af en DC Motor

December 24

En jævnstrøm eller DC motor, omdanner elektrisk energi til mekanisk energi. Det er en af to grundlæggende typer af motorer: anden typen er vekselstrøm eller AC motor. Blandt DC motorer er der shunt-sår, series-wound, sammensatte-sår og permanent magnet motorer.

Funktion

En DC motor består af en stator, en armature, en rotor og en Kommutatoren med børster. Få det til at dreje modsat polaritet mellem de to magnetfelter inde i motoren. DC motorer er den enkleste type motor og bruges i husholdningsapparater såsom elektriske barbermaskiner, og i El-ruder i biler.

Grundlæggende DC Motor betjening

En DC motor er udstyret med magneter, permanente magneter eller elektromagnetisk viklinger, der producerer et magnetisk felt. Når nuværende passerer gennem armature, også kendt som spole eller wire, placeret mellem nord og syd poler magneten, feltet genereret af armaturet interagerer med feltet fra en magnet og gælder drejningsmoment. I en DC motor, magneten danner stator, Armaturet er placeret på rotoren og en Kommutatoren skifter den aktuelle flow fra en spole til den anden. Kommutatoren forbinder den stationære strømkilde til anker ved hjælp af pensler eller ledende stænger. Desuden DC motorer opererer på en fast hastighed for en fast spænding og der er ingen slip.

DC Motor typer

Feltet spoler og anker i en shunt-sår motor er forbundet parallelt, også kendt som shunt, dannelse, forårsager feltet nuværende at være proportional med belastningen på motoren.

I series-wound motorer, er felt spoler og armature forbundet i en serie og de nuværende strømme gennem feltet spolerne kun.

En stof-sår motor er hybrid af både shunt-sår og series-wound typer og funktioner både konfigurationer.Feltet i en permanent magnet motor er lavet af permanente magneter, som navnet giver mulighed for.

Kommutatoren Problem

Kommutatoren funktion er at overføre nuværende fra et stationært punkt til den roterende aksel. Pensler, elektriske kontakter på Kommutatoren, tilsluttes armaturet strømkilden. På visse tidspunkter i løbet af rotation af en DC motor, skal Kommutatoren vende nuværende. Dette kan føre til nedsat motor liv på grund af slid og ælde, der opstår gennem friktion og gnistdannelse.

Børsteløse DC motorer

Børsteløse DC motorer afhjælpe slid på Kommutatoren i konventionelle jævnstrømsmotorer. I disse typer, permanent magnet er beliggende i en rotor og spolerne er placeret i statoren. Coil viklinger skaber et roterende magnetfelt, fordi de er adskilt fra hinanden elektrisk, som tillader dem at blive tændt og slukket. Kommutatoren i denne motor bærer ikke aktuelt til rotoren. I stedet, den rotor permanent magnet felt jagter roterende stator området, at gøre feltet rotor. En anden nøglekomponent i en børsteløs DC motor er brugen af elektroniske kredsløb og sensorer med Kommutatoren at ophidse motoren til at producere drejningsmoment.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com