Definition af underlag

August 1

Definition af underlag

Underlag er et lag af materiale, foret mellem den ydre overflade af en struktur og dets underliggende foundation. Ordet "underlag" er almindeligt anvendt, dog med henvisning til processen med installation af gulve, tæpper og tagdækning til en bygning. Underlag tilføjer kosmetiske appel samt integritet struktur.

Bruger

En funktion af underlag er at tjene som et medium, der mindsker overføringen af lydbølger fra øverste etager til at sænke enheder i multi-level bygninger. Dette reducerer indtrængning af hverdagens lyde, såsom vandreture, forstyrrer dem, der indtager adskilte dele af en struktur. Også tilføjer denne buffer et lag af beskyttelse til et gulv eller tæppe fra fugt, som kan lejlighedsvis passerer gennem små åbninger i sub gulvet. Derudover fungerer underlag som isolering, forebyggelse af varme eller kulde fra undslippe gennem gulvet eller blødning i nedefra. I tagdækning, underlag bruges til at fungere som en sekundær forsvar mod lækage, og er for nylig blevet en væsentlig del af bygning praksis.

Skum

Underlag er ofte lavet af en form for skum. Den grundlæggende skum version er 1/8-tommer tyk og generelt giver kun minimal isolering og mindre modstand til lyden og fugt end andre typer. Modificeret skum, ofte kaldet high-density eller lukket celle skum, er pakket meget strammere, hvilket gør det mindre gennemtrængelige, der giver et mere stabilt gang underlag. Modificeret skum leverer en højere grad af lyd renitency, og derfor er en foretrukne valg i anden sal og højere installation.

Samtidig giver lidt støjreduktion, eller dæmpning for sags skyld, er kombination underlag en nem måde at få arbejdet gjort. Det indebærer en færdiglavet løsning af tynde skum, tilsluttet en fugt barriere.

Tæppe polstring kommer i forskellige tykkelser og stilarter. At vælge den rigtige polstring er ikke kun afgørende for komfort når du går, men også i påvirker den samlede liv af gulvtæppet.

Andre materialer

Gummi underlag er lig skum i, når det kommer til tykkelse og lydabsorption, men excellerer i fugt modstand. Det er også generelt lavet af genbrugsmateriale, hvilket gør det mere jord-venlige.Cork underlag anses for at være high-grade gulvet polstring, og står over resten i alle afgørende områder. Cork underlag vil give en flydende gulv en mere stabil følelse, og er flyttet som en standard krav i maj ejerlejlighed foreninger, med 6 mm er normen. Cork er også et biologisk nedbrydeligt produkt, der ikke dræber de træer, hvorfra den er lavet.Sædvanligvis lavet af 6 mil polyethylen eller visqueen, er en fugt barriere en tynd plade af plast, der anvendes til at forhindre fugt fra stiger, når svømmende gulve er installeret over en sub betongulv.

I taget

Tagdækning underlag tilføjer en ekstra foranstaltning for beskyttelse mod ekstreme vejrforhold, kondens og overdreven temperaturer. Syntetisk underlag er blevet valg for tagdækkere, minimere bekymringer med ting som potentielle krympning og ekspansion. Flere producenter nu liste underlag som en forudsætning for en gyldig garanti.

Praktiske fordele

Pragmatik ved passende underlag rækker langt ud over dens æstetiske værdi. Underlag kan støtte et gulv, give fasthed under fode. Når du går på et laminatgulv, vil det rette underlag minimere bevægelse, og forhindre hule lyden af fodtrin i går igennem. Passende polstring vil efterlade nogen høj eller lav områder, og forlænge levetiden på et gulv.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com