Dele af en blomst

February 21

Dele af en blomst

Blomsterne indeholder alle de dele, der er nødvendige til at reproducere og oprette frø. Da delene er så små, kan studerende have svært ved at visualisere, hvordan de alle arbejder sammen. Ved at skabe en dele liste og have dine studerende tegne eller etiket blomst diagrammer, hjælpe du dem cement oplysninger i deres erindringer. Ordforråd er især vigtigt i disse typer af øvelser.

Ydre dele

De ydre dele af en blomst består af en stængel, blade, bægerblade og kronblade. Stilken forbinder blomsten med rødder i jorden mens samtidig voksende mod solen til at hjælpe blomsten indsamle lys til at lave mad. Blade absorberer sollys for fotosyntese, omdanne næringsstoffer absorberes af rødderne til brugbar sukkerarter. Bægerblade beskytte nektarkirtlerne ved basen af kronbladene. De ligner små, grønne kronblade holding kronblade som en kop. Den pære-formede nektarkirtlerne holder den søde nektar, der giver blomsterne deres sød duft.Kollektivt, hedder kronbladene corolla. De er normalt farverige og prangende, tiltrække fugle og insekter, der er gavnlige for blomsten.

Støvdrager

Støvdragerne er en blomst mandlige dele. En støvdrager dele består af en tynd glødetråd vokser op fra midten af blomsten. En "anther" sidder på toppen af hver glødetråd. Disse bittesmå, brun pærer producere pollen. Pollen befrugter blomsten og starter frø-cessen. Pollen kan komme til blomstens kvindelige dele på vinden, en bi ben, en sommerfugl tungen eller en fugl næb. Dufte og farver af blomster tiltrække disse væsener til at hjælpe med bestøvningen.

Støvvejen

I midten af hver blomst holder en Støvvej. Dette er navnet for de kollektive kvindelige blomst dele. Spidsen af Støvvejen indeholder en lille, klæbrig åbning. Pollen klæber til åbningen og slides ned stil--en lang, tynd kanal fører til de store, runde æggestokken. Æggestokken er beliggende i centrum af blomsten. Det indeholder æganlæg, eller æg, at udvikle sig til frø når befrugtet af pollen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com