Den bedste additiv til lysere ler havejord

February 3

Den bedste additiv til lysere ler havejord

Lightening lerjord haven kan være en udfordring at enhver gartner. Jorden har små partikler og føles klistret på berøring, når de er våde og er ikke en ideel vækstmedium for mange planter, da det er alt for kompakt. Lerjord har lav porøsitet, udluftning og afløb, og det kan være vanskeligt for planterødder at trænge ind i jorden til en dybde. Det er muligt at lette denne type af jord, men selvom du skal være parat til at arbejde jorden lighteners godt ind i din muld til dybder på omkring 8 til 10 inches.

Bedste additiver til lerjord

Økologisk jord ændringer er de bedste additiver til jordforbedring. De bedste additiver til lerjord er fibrøst ændringsforslag som flis, træ bark eller halm. Du skal grave jord tilsætningsstoffer i din jord og bland dem godt, hvis du vil foretage langsigtede justeringer af jordkvaliteten. Formål at indarbejde omkring 25 procent til 50 procent økologisk sagen til jorden, at forbedre den overordnede kvalitet. Tilføjer små mængder af grus til jorden også forbedrer dræning. Spredt mellem 4 og 5 inches af jord ændring over toppen af dit ler jord og arbejde det ind i jorden i hånden, eller med en rototiller, til en dybde af ca 9 inches; Dette giver omkring 50 procent ændringsforslag til din oprindelige jord.

Barkflis

Dækningsmateriale give et attraktivt udseende til haver, og bruge træflis eller træ bark til sidst tilfører lerjord bedre kvalitet. Når dækningsmateriale har nedbrydes, grave dem ned i jorden til at tilføje bedre udluftning, porøsitet og afløb til din jord.

Værste ændringsforslag til lerjord

Det kan være fristende at lysne din lerjord med sand; dog vil du opdage, at når våd jord bliver magen til beton. Tørv anbefales ikke som et tilsætningsstof til lerjord, fordi det bliver sumpede når våde og hurtigt henfalder. Selvom gips "ler buster" anbefales til lerjord, er det kun nyttig i alkalisk-type jord. Friske gødning er for salt til at bruge som en regelmæssig jord tilsætningsstof og skal blive komposteret. Gødning kan også importere sygdom til hjemmet haven.

Jord test

Teste flere områder af havejord, så du får at vide de forskellige pH-niveauer af din have. Du kan købe enkelt hjem pH test eller send jordprøver til lokale laboratorier til at teste. Når du ved, om din jord er neutral, surt eller basisk, kan du beslutter dig på de bedste planter til din have.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com