Den bedste gødning til efteråret

August 3

Den bedste gødning til efteråret

Mens nogle fabrikanterne insistere på, at planter har brug for gødning til at være ordentligt "helårsboliger", fokusere gartnere på de specifikke former for vækst gødning støtte under vækstdvale vinter. Målene for befrugtende buske, træer, pærer og græsplæner sent i vækstperioden er at styrke dem for koldt om vinteren og til at skabe en reserve af næringsstoffer klar til når vækst fortsætter i foråret. Du kan finde nogle af de goedninger, der er anbefalet af fagfolk overraskende.

NPK og andre næringsstoffer

Gødning indholdet er noteret på pakken i forholdet tre-nummer, som 10-10-10 eller 5-10-5. Dette er kendt som N-P-K forholdet, fortæller dig procentdelen af vægten af kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K) at det indeholder. Kvælstof er afgørende for blad dannelse, og den høje andel af kvælstof i de fleste plænen gødning (f.eks. 25-5-5) er kilden til den store grønne spredning. Fosfor er behov for udvikling af blomst og frugt, og både flerårige og vegetabilske haven gødning indeholder normalt en generøse procentdel af fosfor (10-10-10 eller 5-10-5). Kalium regulerer overordnede celle udvikling og er en del af en afbalanceret gødning formel. En gødning etiket vil endvidere fremgå af tilstedeværelse og procenter af mikronæringsstoffer bor, kobber og calcium.

Fall gødning til græsplæner

Selv om logik kan diktere, giver en høj-fosfor gødning for at understøtte rodvækst i løbet af vinteren, er græs eksperter ikke enige om denne fremgangsmåde. Ifølge haven forfatter Roger Cook, en høj-fosfor gødning kan anvendes effektivt i September, men kritisk efteråret fodring, normalt anvendt to til tre uger før jorden fryser, indeholder et højt niveau af kvælstof. Nogle af det absorberes øjeblikkeligt, healing sommeren varme og tørke skader på planter, mens resten forbliver i jorden skal bruges til ny vækst i det tidlige forår. Test af høj-fosfor/high-kalium "winterizing" gødninger er blevet gennemført kun på varm-sæson græs sorter såsom Bermuda og Zoysia. Ifølge Colorado State University udvidelse græsplæne eksperter er der ingen dokumentation for fordelene ved winterizing gødning for kold-sæson græs som bluegrass, rajgræs eller Svingel. Granuleret gødning holder længere end væsker og gødning indeholdende langsom frigivelse kvælstof, normalt angivet som ureaform, svovl-belagt urea, IBDU eller Milorganite, vil være mest effektive.

Fodring buske i efteråret

For træagtige buske, eksperter kan debat om, hvorvidt en høj-nitrogen eller mere jævnt afbalanceret formel er bedst, men der er generel enighed om den gamle fodring maxim "sent og lys." En lille mængde af granuleret gødning som en side dressing, på kanten af baldakinen gren kan anvendes sent i oktober eller tidligt i November, cirka tre uger før den første hårde frost i dit område. Målet er at give et reservoir af gødning til at understøtte tidlige forår vækst, snarere end at stimulere falder væksten i forekomsten af en uforudsete sent varm magi. Som woody buske skal alder, deres behov for kvælstof falder og mange modne buske kun en foråret fodring.

Befrugtende træer

"Sen og lys" gælder træer samt buske. Hovedparten af trærødder vokser i top 18 inches af jord, uanset hvor stort træ, med 50 procent af dem i top 6 inches af jord for nogle sorter. Dyrke omkring rødderne kan forstyrre dem og gøre dem mere sårbare at nedkølingen temperaturer. Spredning en lys lag af granuleret gødning i bunden af baldakinen tilskynder absorption af udbredt små rødder, der feed træet. Som buske få træer mere udbytte af foråret end falde fodring.

Pærer

Efterår-plantet pærer drage fordel af en teskefuld af gødning i hver plantning hul. Benmel, en god kilde til calcium, er den traditionelle mad. I områder hvor benmel tiltrækker et stort antal grave gnavere ligesom egern, favoriserer nogle gartnere superphosphat i stedet for stærk rodudvikling.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com