Den bedste gødning til læg på en have før plantning

March 8

Den bedste gødning til læg på en have før plantning

Fastslå, hvilken gødning er bedst til brug i din hjem haven kan være skræmmende, med så mange produkter tilgængelige. Men beslutningsprocessen bliver nemmere hvis du husker, at gødning er hovedsagelig mad til dine planter. I betragtning af den nuværende fødevareforsyning tilgængelige og derefter vejning plante næringsstofbehov, bliver at vælge den bedste gødning til din have en meget nemmere opgave.

Jordanalyse

Da vi ikke kan fastslå næringsindholdet i vores havejord ved simpel observation, er en jordanalyse den mest effektive metode til at indsamle disse data og hjælpe med at vælge den bedste gødning. Hvis plante en ny have, eller hvis dine planter har været fattige kunstnere, har jord testet før du anvender nogen ny eller ekstra gødning. Jord næringsstoffer elementer kan være udtømt, hvis utilstrækkelig niveauer af gødning har været brugt i fortiden, eller hvis græsplæner og haver har været befrugtet gentagne gange, visse næringsstoffer niveauer kan være høje. Gødning kan bruges til at rette op på eventuelle skævheder og genopbygge mangler næringsstoffer.

Ernæringsbehov

Om voksende blomstrende planter eller grøntsager, er de samme grundlæggende jord næringsstoffer forpligtet til at sikre sund vækst og udvikling. Kvælstof, fosfor og kalium er overvejet tre makronæringsstoffer væsentligt til planteliv. Andre mindre elementer, som bor, kobber og mangan, er også nødvendige, men i lavere mængder end de store tre. På din jordanalyse hvis kvælstof niveauer er fundet for at være mangelfuld, for eksempel, en nitrogen-rige kommercielle gødning eller godt rådnet husdyrgødning ville være de bedste muligheder for at levere de nødvendige næringsstoffer boost. Tilsvarende, en høj-kvælstof gødning anbefales for bladgrøntsager grønne grøntsager; men mere fosfor og kalium er nødvendige for frugtsætning og root grøntsager.

Korrekt anvendelse

For de bedste resultater, skal gødning anvendes og gennemføres korrekt før plantning. For eksempel ikke bruge plænen gødning i haven områder, fordi deres næringsstof niveauer er forskellige, og altid følger etiketten anvisninger omhyggeligt. Husk at overapplying gødning kan hindre sund plantevækst. Når du anvender gødning før plantning, anbefales to metoder. Først er at bruge band programmer, som bruger mindre gødning på grund af dens tætte placering til planterne. Gødning er blandet ind i jorden 3 inches fra plantning område, men at undgå kontakt med frøene eller rødderne. I andet, er gødning spredt og arbejdede i det hele voksende område før plantning. Denne metode er hurtigere, men uønsket ukrudt også drage fordel af fodring.

Økologisk Versus syntetisk

Debatten fortsætter om organisk eller syntetisk gødning er bedst for hjemmet haver. Den naturligt afledt samt den kemisk fremstillede tilbyder begge fordele. For eksempel, er en konventionel 12-12-8 gødning garanteret til at indeholde 12 dele kvælstof, 12 dele fosfor og 8 dele kalium. Organisk gødning kan ikke tilbyde de samme konsekvent opdeling. Dog organisk gødning frigiver næringsstoffer langsomt og arbejde for at forbedre jordbundens tilstand over tid. For nogle er kan den bedste løsning være at bruge kombinationer af både, dvs en husdyrgødning produkt for langsigtet bæredygtighed plus en syntetisk boost til hurtig tilgængelighed af næringsstoffer i vækstsæsonen.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com