Den bedste græs græs til bunddække i skyggen zoner

May 13

Den bedste græs græs til bunddække i skyggen zoner

Husejere, der ønsker en frodig plæne kombineret med stor skygge træer befinder sig i en hård plet, da to ikke findes godt sammen. Det kan være vanskeligt at dyrke mange græstørv græsser i moderat til tætte skygge, fordi de har brug for mindst flere timer af sollys om dagen for at trives. Dog kan du øge dine chancer for succes ved at vælge det bedste græs til udfordringen.

St. Augustine

Mange havebrug eksperter anbefaler St. Augustine som en god varm-sæson græs til skyggelagte områder af plænen. Dette valg er endnu mere attraktivt for dem med meget varierede lysforhold i landskabet, da St. Augustine kan trives i fuld sol. De fleste varm-sæson græs kræver seks til otte timers sol om dagen. Men ifølge gartneri specialister på University of Florida, skygge-venlige sorter af St. Augustine kan vokse med bare fem til seks timer af lys, selv om op til 30 procent af det er filtreret. De sorter, der passer til denne profil omfatter Sevilla, Delmar, Floraverde og Captiva.

Tusindben

Centipede græs er en anden varm-sæson sort, der ofte har modstandskraft til at håndtere reduceret sollys. Populære i sydøst, tusindben kan håndtere lys til moderat skygge, og én gang fuldt etableret, kan overleve næsten og St. Augustine.

Mens succes kan opnås med tusindben i skyggefulde områder, dette valg vil kræve dig til at gennemføre god vedligeholdelsespraksis såsom styring af fugt, befrugtende ordentligt og græsslåning som anbefales for at få det bedste resultat.

Zoysia

Zoysia fans fremme denne græs tyk, tæppe-lignende føler og tørke tolerance som grunde til at elske den. For nogle sorter, kunne moderat skygge tolerance føjes til de positive egenskaber. 'Smaragd' zoysia er den bedste performer i skyggen, men kræver mere tålmodighed og forskellige typer af vedligeholdelse end St. Augustine og tusindben.

Alle zoysia sorter er meget langsomt voksende i forhold til andre græsser, og derfor tager længere tid at etablere. Dette sker oftest ved udplantning kviste eller fuldt sodding et område. Derudover kan zoysia være modtagelige for thatch, især når stærkt befrugtet.

Bedste forvaltningspraksis for plæner, skyggefulde

Uanset hvilken række græs du vælger til din skyggefulde græsplæne, kunne god ledelsespraksis højlig forhøje chancen for succes. For eksempel, øge slåning højden saa flere blade område kan absorbere den tilgængelige sollys og dybere rodnet kan etableres. Reducere vanding, som skyggefulde områder naturligt ophold mere kølig og fugtig. Vande mindre hyppigt, men til en jord dybde på omkring 6 til 8 inches.

Også reducere mængden af gødning, du anvender. For meget kvælstof i langsomt voksende områder kan faktisk give bagslag og forårsage svækket græstørv. Endelig vil begrænse trafikken på din skygge er at begrænse stress på tørv.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com