Den kemiske sammensætning af jord

April 16

Den kemiske sammensætning af jord

Jord miljøer varierer fra sted til sted med hensyn til indhold, struktur og kemiske make-up. Den kemiske sammensætning af jord påvirker, hvordan næringsstoffer cirkulere gennem jord miljøer, som bestemmer samlede forcibility for plantevækst. Kemiske sammensætning afhænger af syreindhold, jordens struktur og kemiske aktiviteter, der finder sted mellem jord og plante livsformer.

Jord komponenter

Jord materialer starter ud som klippeformationer, bære over tid som følge af vind, regn og is. De grundlæggende komponenter, der udgør en jordmiljøet omfatter mineralske partikler, vand, luft og organiske materialer, ifølge siden NASA jord videnskab uddannelse. Typer af mineraler nuværende varierer fra sted til sted og kan bestå af aluminium, silicium, jern, calcium, kalium, natrium og magnesium partikler. Organiske materialer danner fra rådnende planter og dyr stadig er. Inden for jord, ødelagte rester bryde ned i uorganiske materialer, hvoraf nogle omfatter brint, ilt, kulstof, kvælstof svovl og fosfor. Typer af komponenter til stede i et miljø bestemme de kemiske processer, der finder sted i jorden.

Jordbundens pH niveauer

Jordens pH-værdi har at gøre med niveauerne af syre og salt i jorden. Faktorer, der påvirker pH niveauer omfatter typerne af mineraler til stede, den kemiske make-up af den regn, der kommer ind i jorden og typerne af planter, der vokser i jorden, ifølge siden NASA jord videnskab uddannelse. Regnvand bærer atmosfæriske gasser, som kuldioxid, ind i jordmiljøet. Jo højere en jord kulstofindhold, den mere sure dens pH-niveau. Planter kan også øge jordens indhold af syre gennem deres rødder i form af brint. Hydrogen molekyler udflåd fra planternes rødder som følge af kemiske udvekslinger, der finder sted mellem rødder og jord. I realiteten kan en jord pH niveau hjælpe eller hindre plantevækst afhængigt af typen anlæg. Igen, påvirker typerne af planter nuværende de kemiske processer, der finder sted i jorden.

Kemiske processer

I form af frugtbarhed indeholder en ideel jorden et sted i intervallet 25 procent luft, 25 procent vand, fem procent organiske materialer og 45 procent mineraler, ifølge siden NASA jord videnskab uddannelse. Plante livet former også bidrage til jordens kemiske make-up som root strukturer udveksle organiske materialer for næringsstoffer og vand forsyninger. Jordtyper kan omfatte ler, silt eller sand, med forskellige blandinger af hver til stede i forskellige miljøer. I almindelighed, små kornede jordpartikler fremme bedre cirkulation af vand, luft og næringsstoffer end større partikler forudsat granulerne ikke er for stramt pakket sammen, findes som i lerjord. Af de tre jordtyper indeholder sand den største partikelstørrelse, hvorimod silt materialer har en endda blanding af sand og ler, som giver mulighed for materialer til at cirkulere i hele.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com