Der er bedre: klimaanlæg eller affugtere og Fans?

October 24

Der er bedre: klimaanlæg eller affugtere og Fans?

Affugtere og klimaanlæg begge fungerer ved hjælp af lignende mekanismer. De er, dog mest specialiserede for deres individuelle opgaver. Affugtere køle ikke luften, men er den mest energi effektive metode til at fjerne fugt fra luften. Klimaanlæg køle luften, men er relativt fattige affugtere. Når du vælger mellem en klimaanlægget og en affugter og fan installation, betragtes som sådan et par spørgsmål.

Hvordan klimaanlæg arbejde

Klimaanlæg, være de centrale luft enheder eller Vinduesenheder, adskille varme og fugtighed fra luften og returnere kold luft til dit hjem. De gør dette ved at tage i indeluften og passerer det over kolde kobber spoler fyldt med kølemiddel. Disse spoler absorbere varmen fra luften og "svede" fugtighed, ligesom et koldt glas vand sweats i et varmt rum. Sved, eller kondens og varmen fra luften er pumpet udenfor hvor det er spredt. Luften er vendt tilbage til huset, køligere og lidt tørretumbler.

Hvordan affugtere arbejde

Affugtere er hovedsagelig klimaanlæg, hvor alle komponenter er indeholdt i en enkelt boks. Affugtere tage i varmt, fugtig, indendørs luft og videregive det over kolde kobber spoler. Dette køler luften og sveder fugtighed ligesom i klimaanlæg. Affugter samler fugt i form af kondens i et bassin, men lufte ikke varmen på ydersiden. Det cykler de varme kølevæske til et andet sæt af spoler, som luften blæses før den returneres til rummet. Som sådan, er luften vender tilbage til huset tørretumbler, og lidt varmere end luften ind affugter.

Affugtere og ventilatorer

Affugtere og ventilatorer er en glimrende opsætning for en situation, hvor luftfugtigheden er den ledende spørgsmål. Dette kan være tilfældet i fugtige kældre og vaskerier, som er konsekvent udsættes for vand. Klimaanlæg er ikke særligt stærke affugtere, og er designet primært til at køle temperaturen. Som sådan de er energi ineffektive og bør ikke bruges i scenarier hvor luftfugtigheden er den eneste bekymring.

Klimaanlæg

Mens at reducere luftfugtigheden kan lave indendørs temperatur føle køligere end det er, vil affugtere ikke reducere den indendørs temperatur. Affugtere skal som sådan ikke bruges til at køle luften. De varme faktisk luft, da der er ingen netto varmetab i deres affugtning system, og komponenter i enheden sat ud nogle spildvarme, som alle elektriske apparater.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com