Der er flere næringsstoffer: Sand, jord eller pottemuld?

September 27

Grøntsager, blomster, buske, træer og indendørs planter har brug for 17 næringsstoffer til at vokse og trives. Luft og vand giver ilt og brint; de resterende næringsstoffer leveres af havejord eller en kommercielle potning mix. Planter har varierende behov for jordbundsforhold. Kaktus og sukkulenter kræver lidt vand og en porøs vækstmedium, for eksempel, mens bregner og andre tropicals har brug for jord, der bevarer vand godt.

Sand

Næringsstoffer er produceret af Fællesskabet af organismer, der lever i jord. De opløses og tygge jordbundens organiske materiale og producerer anvendelige næringsstoffer, der optages af planternes rødder. Sandet har høj mineral partikel indhold og lavt organisk indhold – og derfor, lavt indhold af næringsstoffer. Dens indhold af næringsstoffer øges når modne kompost, leaf skimmel eller haven lerjord er føjet til den. Sand er en god medium til at spire frø eller rodstiklinger.

Jord

Sund jord har det højeste indhold af næringsstoffer. Haven lerjord, der er mørk og smuldrende med 3 til 5 procent humus er en ideel vækstmedium. Næringsstoffer er løbende leveret af regnorme og andre jordorganismer, der lever af humus. Organismer som bakterier, gavnlige svampe, protozoer og leddyr transportere vand og ilt i jord, samt oprette næringsstoffer. Sund jord med højt næringsindhold har mere end 4 milliarder mikroorganismer i hver tsk.

Pottemuld

Kunstige potning jord blander varierer i indhold af næringsstoffer. Blander sig med en høj procentdel af Vermiculit eller perlite har lavt indhold af næringsstoffer. Gødning fodringer er nødvendige for at sikre plantesundhed, når disse blandinger er brugt. Potning jord blandinger lavet med kompost har alle de næringsstoffer, der er nødvendige for planter til at vokse. Specialiseret potning mix for orkideer og kaktusser ikke indeholde humus og derfor har lavt indhold af næringsstoffer. Orkideer optage næringsstofferne fra vand, luft, bark og deres egen kødfulde rodsystemer.

Øge næringsindholdet

Hjemmelavet baghave kompost er den billigste måde at øge næringsindholdet i jorden eller pottemuld mix. Køkken vegetabilske stiklinger, frugt peeling, æggeskaller, værftet plante afpuds, tørre blade og græsplæne udklip bringes i en bunke eller kommercielle kompost bin. Vand er tilføjet og kompost er færdig i tre til seks måneder. Komposten har den højeste næringsstof indhold til rådighed og hjælper transmute giftige kemikalier i jorden. Det bruges som en jord ændring, gødning og barkflis.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com