Derfor er solceller dyre?

May 20

En række faktorer har resulteret i den høje pris på solpaneler, især mangel på forarbejdede silicium i højere efterspørgsel. Som silicium fabrikanterne tilpasse sig stigende efterspørgsel og producere mere, forventer markedet solpanel priserne til at falde.

Krystallinsk silicium

Behov for forarbejdede eller krystallinsk silicium stammer ikke fra solenergi industri, men fra industrier såsom producenter af computerchips. Efterspørgslen efter forarbejdede silicium overhalet sin produktion som solenergi industri er vokset og begyndte at konkurrere med andre silicium-baserede industrier.

Statstilskud

Høje priser for solpaneler har ført til statstilskud, som har fortsat med at drive efterspørgslen og omkostninger, især i lande med de tungeste subsidier, som Tyskland.

Produktionstal

Ifølge Ted Sullivan, analytiker hos Lux Research, en uafhængig forskning firma, udgjorde tilgængeligheden af forarbejdede silicium kun 15.000 tons i 2005. Sullivan forudsiger, at produktionen kunne stige til 123.000 tons i 2010 som fabrikker reagere på stigende efterspørgsel.

Priser

Efterspørgslen efter forarbejdede silicium har drevet prisen til $450 et kilogram, over ti gange normale niveauer. Omkostningerne af solpaneler har gjort solenergi, på mere end $4,80 en watt, tre gange så dyrt som konventionel elektricitet, ifølge Solarbuzz, en industri tracking firma. Den amerikanske føderale skattefradrag sænker prisen til forbrugerne til omkring $2,87 pr. watt, ifølge Andalay Solar.

Pris fremskrivninger

Større produktion vil føre til lavere priser for solpaneler, men uenighed findes, hvordan lav de vil gå. Forudsigelser af analytikere på forskning og industri virksomheder som Photon Consulting, Solarbuzz og Prometheus Institut spænder fra falder af 20 til 50 procent.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com