Det bedste stof til servietter

July 31

Det bedste stof til servietter

Servietter kommer i størrelser fra lidt te og cocktail servietter til stor middag servietter beregnet til at dække hele forsiden af en big og tall mand. Mange typer af fine, hvis robust stof anvendes til servietter. De kan være fint syet på ordrer eller kantet med kniplinger. Værdsat og værdifuldt servietter er undertiden monogram, ikke bare på grund af familiens ære, men at holde styr på dem, når de sendes til at blive vasket.

Linned og græsplæne

Linned er en stærk garn eller stof fremstillet af hør, en fiber, taget fra stilk af et anlæg. Hør, betragtes som den stærkeste af de vegetabilske fibre er meget absorberende og står op til at blive vasket og kogt. Det kan væves i plain eller damask væve. Damask betyder det er mønstret på en måde, der svarer til brocade. Linen har en blød finish. Græsplænen er en letvægts fint linned. Navnet er fra Laon, en by i Frankrig, der er berømt for at gøre linned græsplæne. Græsplænen er lys, ren, blød og vaskbar og har en silkeagtig fornemmelse. Det er oprindeligt hvid, men kan være farvet.

Cambric og Zefyr

Cambric er også lavet af bomuld eller hør. Det har en svag glans på den ene side og vasker, syr og slutter godt. Det er oprindeligt fra Cambrai i Frankrig, hvor det blev brugt til kirkens broderi og dækketøj. Meget fine linned cambric kan være en smule for lutter for servietter, men grovere versioner er bedre egnet. Zefyr kan være lavet af bomuld eller syntetiske stoffer. Det er en klud, der er farvet med den velkendte kontrol, Plaider og striber. Det er en stærk og holdbart stof og vasker godt. Billige Zefyr, dog kan skrumpe, når det er vasket.

Polyester og Rayon

Polyester er et holdbart menneskeskabte fiber, der er glat og sprød. Det er fugt-resistent, letvægts og ikke krølle, formindske eller strække, er heller ikke omfattet af mug eller slid. Det vasker meget godt og ikke er beskadiget af sollys eller vejret. Rayon er også en robust fiber, men i modsætning til polyester det kan skrumpe. Stadig, det smelter ikke ved høj temperatur, er mothproof og upåvirket af blegemiddel eller andre kemikalier.

Damask

Damask er en fast, mønstrede stof med en jacquard væve eller en væve med indviklede flerfarvede mønstre opfundet af Joseph Marie Jacquard i 1825, i Bruxelles. Damask blev indført til Europa af enten Marco Polo, ifølge Martin Pegler, forfatteren af "The ordbog af Boligindretning," eller af soldater tilbage fra korstogene, ifølge "Sengetøj og blonder" forfatteren Tricia Foley og opkaldt efter byen Damaskus.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com