Dibble plantning teknik

March 10

Dibble sticks er havearbejde redskaber, der ofte anvendes til at genplante områder hvor brand eller oversvømmelser har beskadiget skovrejsning. En dibble skaber ensartede huller og er en forholdsvis let måde at grave og udfylde et hul mens du står op. Dibbles kan også bruges til at plante planter i et hjem haven. En håndholdt version til plantning frø og mindre planter er også tilgængelige.

Om Dibbles

En dibble stick har en kegle-formet metal blade, der kommer i forskellige størrelser, afhængig af dine behov, på slutningen og et langt træskaft. Det har også en pedal over klingen, så du kan bruge din fod til at tvinge det ned i jorden. Disse værktøjer er en måde at gøre lige så store huller til en have, eller til at grave huller til udplantning træ frøplanter.

Techinque

Dibble kan bruges til at grave et hul, der er den perfekte dybde og bredde for plantning planter. Indsæt dibble helt ned i jorden, så træd på pedalen og bruge din kropsvægt til at skubbe pind frem og tilbage at udvide hullet. Det er vigtigt, at huller for frøplanter omkring 1 tommer dybere end deres rødder og bred nok til at rumme dem uden at blive bøjet.

Lukke hullet

Grave en anden hul nær først er en teknik, der anvendes til at pakke jorden omkring sætteplante. Indsæt dibble et par inches fra det første hul og bruge din vægt til at skubbe jord mod plantet sætteplante. Det opgraderingspakker jorden omkring sætteplante rødder uden komprimering dem. Hvis du indsætter dibble halvvejs på først, kan du lukke jorden omkring toppen af sætteplante, holder den på plads, før du indsætter dibble helt.

Hvornår skal Dibble

Dibbles fungerer bedst i blød, ikke-stenet jord. Ler type jord vil komprimere for meget med dibble brug og ikke tillader korrekt rodvækst. Brug af en dibble kræver minimal uddannelse, så de fleste gartnere nemt kan lære at bruge en. Træskaft er tung, men så hvis du grave flere plantning huller kan du blive trætte. Hvis der bruges en dibble at genplante ryddet jord, præcision er vigtig, så tage sig at træthed ikke forårsager dårlig plantning.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com