Diffrerent typer af jord absorbere forskelligt?

July 29

Jordens evne til at absorbere vand har en betydelig indvirkning på planternes vækst og produktion af afgrøder. Du kan være nødvendigt at indarbejde ændringer i din havejord at lette bedre vand og næringsstoffer absorption.

Typer af jord

Jordtype bestemmes af flere faktorer, herunder jordstruktur, som har en betydelig indvirkning på vandoptagelse. Jordstruktur bestemmes af størrelsen af de partikler, der udgør jorden. Sandet jord har store partikler, og er normalt lav i næringsstoffer. Silt jordbund har mellemstore partikler, som føles glat når fugtet. Lerjord er de tungeste og har tæt pakket, bittesmå partikler, der klæber sammen når de er våde.

Vand sugeevne

Jordstruktur er den primære faktor i vand sugeevne. Sandet jord er let gennemtrænges af vandet, men vandet passerer gennem meget hurtigt og er ikke godt absorberet. Lerjord, på grund af deres tyngde og tæt pakket partikler, tage meget længere tid at være gennemsyret af vand, men de har høj vand-absorptionshastigheden.

Ændring af jord

Både sand- og lerjorder drage fordel af iblanding af organisk stof, hvilket øger absorbansen af sandjord og forbedrer dræning i lerjord. Organisk stof også øger jord luftning, eller jordens evne til at opbevare og distribuere luft til at plante rødder.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com